Grønt

Spicy indisk snack

Lad dig inspirere af Restaurant Verandah i København, og tilbered en snack, der er et af de mest populære bud på street food i det nordlige Indien. Forbered dig på sanselig og krydret nydelse.
af Lene Lykke Hovmand og Mai Knauer 17.04.2015

Gadeboder med mad, snacks og te er en del af gadebilledet i Indien, og retten Aloo Chat er en af de mest populære blandt de hurtige snacks i det nordlige Indien. Retten er naturligvis aldrig helt den samme, da kokkene altid blander krydderierne på deres helt egen måde og varierer fyldet efter smag, behag og fantasi. Men du kan sagtens kaste dig ud i at gøre dem kunsten efter. Retten Aloo Chat er spændende, fordi den byder på et traditionelt miks af mange forskellige slags smag: surt, sødt, stærk og mildt og kombinerer det med flere teksturer: sprødt, blødt og med varme og neutrale komponenter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskriften her er fra restaurant Verandah i København.

Læs mere om indisk mad og om restaurant Verandah her!

Indisk snack: Aloo Chat

4 personer

Det skal du bruge til Aloo Chat:

120 g nye kartofler
50 g kogte kikærter
5 g frisk ingefær
3 g grøn chili
20 g løg
5 g frisk koriander
20 g tamarindchutney
20 g græsk yoghurt
1 tsk. klaret smør
20 g Sev (fin)*
1 knsp. salt
4 g chat masala**
1 tsk. sukker

* Sev er en snack, som bruges til at give knas og sprødhed til asiatiske retter. Køb sev hos den asiatiske købmand, eller lav din egen variant ved at dybstege ultratynde hvedenudler og afdryppe dem, og lade dem tørre.
** Chat masala er en indisk/pakistansk krydderiblanding, som består af tørret mangopulver, ingefær, kommen, chili, salt, peber og koriander.

Få opskriften på Verandahs populære cocktail Quinine Sour!

Sådan tilbereder du Aloo Chat:

Kog de nye kartofler indtil de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af. Hak ingefær, grøn chili, løg og frisk koriander. Pisk yoghurt sammen med sukker i en skål, og stil den til side. Halver kartoflerne, mas dem let med håndfladen (når du maser dem, bliver de mere sprøde og tager mikser bedre med de øvrige ingredienser), og steg dem i olie til de er gyldne og sprøde. Bland de stegte kartofler og kikærterne med de hakkede løg, grøn chili, ingefær og koriander. Tilsæt tamarindchutney (gem lidt til pynt), chat masala og klaret smør, og vend det hele forsigtigt sammen med en spatel. Tamarindchutneyen tilføre en sursød smag til retten, så hvis du ikke kan skaffe den, så erstat med en anden sursød kombi evt. limesaft og honning. Server den færdige chat på et fad, pynt med tamarind chutney, yoghurt og Sev og til sidst frisk koriander.

Abonnér på Mad & Bolig og få inspiration til gourmetmad med et tvist hver måned. Se vores tilbud her.