
Grønt
Spidskål
Spidskål har sæson om sommeren og kaldes derfor også sommerkål. Spidskål har en meget kort sæson i forhold til andre kåltyper, så det er om at nyde spidskål, mens de er her.
af Redaktionen
27.08.2012

Spidskål er mildere i smagen end andre slags kål og er derfor en god "begynderkål". Spidskål er som navnet antyder spids i formen modsat andre slags kål, der er mere runde.
Opskrifter med spidskålØnsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Juice af spidskål, melon og hyldeblomst
Sprængt unghane med peberrodscreme og smørdampet spidskål
Spidskål anvendes rå i salater, stuvet, dampet eller gratineret. Spidskål kan oftest anvendes, hvor man ellers ville have brugt hvidkål.
Spidskål kaldes også sommerkål, fordi den er i sæson om sommeren, mens andre typer kål, fx rødkål og rosenkål, er i sæson om vinteren.
Vidste du…
At 100 g spidskål indeholder nok C-vitamin til at dække dit daglige behov?
Tilberedning
Fjern de yderste af spidskålens blade og stokken og skyl spidskålen godt.
Sæson
Maj-August