Grønt

Spinat

Spinat er proppet med sunde sager. Men det er stadig kun Skipper Skræk, der bliver bomstærk af at spise spinat. Lær mere om, hvorfor Skipper Skræk er så glad for spinat, her og få skønne opskrifter med spinat.
af Redaktionen 27.08.2012

Spinat er supersundt, for det er fyldt med vitaminer og mineraler. Spinat indeholder bl.a. kartenoid-lutein, der er med til at holde øjet sundt og synet skarpt.

Opskrifter med spinat

Spaghetti med spinat og jomfruhummer

Kalvekotelet med perlespelt

Grøn forårssmoothie

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Luksus tundeller

Spinat indeholder oxalsyre ligesom rabarber, og det kan give en ubehagelig fornemmelse på tænderne. Man kan derfor tilføre "nonoxal" ved kogning for at neutralisere syren.

Vidste du...
At man engang troede, at spinat havde et meget højere indhold end jern, end det faktisk har? I virkeligheden var det en kommafejl i nogle beregninger, der gjorde, at man troede, at spinat havde et meget højt jernindhold. Myten om det høje jernindhold var netop grunden til, at Skipper Skræk blev så stærk af spinat. Man opdagede først kommafejlen fem år efter, Skipper Skræk (1932) så dagens lys.

OBS!
Spinat indeholder meget nitrat, som kan omdannes til skadeligt nitrit. Spinat må derfor kun genopvarmes, hvis den har været gennemkogt og kølet ned hurtigt. Børn under 4 år bør ikke spise spinatrester eller genopvarmet spinat.

Sæson
Maj-juni og september-oktober