Grønt

Sund frokost: 7 lækre opskrifter

Sund frokost er altid i sæson, og mulighederne for opfindsomhed er utallige. I nedenstående galleri har vi samlet vores 7 bedste bud på sund frokost.
af Eilen Anthoniussen / Foto: Line Falck og AOP 1.08.2019
sund frokost

Sund frokost går aldrig ud af mode og kan heldigvis tilberedes på mange forskellige måder og på alle tidspunkter af året. En sund frokost kan serveres som en lækker salat, en rugbrødsmad eller i flydende form som en suppe eller en smoothie.
Det gode sommervejr lægger op til en let frokost og dermed en tur i grønsagsafdelingen. Og tager man udgangspunkt i det grønne, er man allerede i gang med en sund frokost.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Savner du inspiration til god morgenmad udover sund frokost? Her får du 10 sikre vindere!

Sund frokost kan være mange ting

Der er mange bud på, hvad en sund frokost består af, og i takt med trenden skifter vores opfattelse af sund frokost også. Dog er der visse tommelfingerregler, man kan følge, hvis man vil lave en sund frokost. Som udgangspunkt er det en idé at lægge ud med grønstagerne, overvej gerne kerner og mandler og rund af med en sjat lækker olie, og du har en nem og sund frokost. Men glem ikke de vigtige kulhydrater i kosten som groft brød og kartofler.

Læs også: 5 sommertips til Aarhus!

Vores syv bud på en sund frokost repræsenterer de fleste yndlings frokosttallerkener. Her finder du en lækker tomatsalat, en spændende grøn salat med pære og spinat, avocadomad på ristet brød samt en lækker kold ærtesuppe til frokosten i varmen.
Er du gået i krig med at få sund frokost tilbage på menutavlen derhjemme, går du ikke galt i byen med nedenstående galleri med sund frokost.

Læs også: Lækker opskrift på iskaffe!