Brød

Morgenmad: 10 sikre vindere

Morgenmad er dagens vigtigste måltid - i hvert fald skal den være den lækreste. Få 10 idéer til god morgenmad her.
af Eilen Anthoniussen / Foto: Anders Schønnemann 25.07.2014
Lækker morgenmad

10 sikre ideér til din morgenmad

Morgenmad kommer i mange former og skikkelser, så du slipper heldigvis for at spise det samme hver morgen. Alligevel er vi mange, der har vores faste ritual, når det kommer til vores morgenmad, og uden at tænke over det spiser vi det samme dag efter dag til morgenmad. Måske hører du til dem, der kunne trænge til lidt inspiration til din morgenmad?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sund morgenmad: Avocado-mad med spinat, urter og parmesan

Vores morgenmad er nemlig det måltid, som vi har mindst tid til at forberede og kæle for, og derfor kan det være nemt at overse kvaliteten i den vigtige morgenmad. For mange ender vores morgenmad med at bestå af croissanter og kaffe to-go og et æble til tasken eller slet ingen morgenmad.

Men god morgenmad behøver hverken at være kedelig eller besværlig. Er man god til at planlægge, kan man bage et godt brød, lave en god marmelade eller lemoncurd, så man altid har noget lækkert at putte oven på sit brød eller i sin yoghurt.

Læs også: Lav en caffe latte på under et minut!

Det hurtigste og måske mest mættende morgenmad, er det blødkogte æg. Kom nogle skiver bacon i ovnen, mens du koger æggene i præcis 5½ minut, snup evt. nogle asparges også, og du har en verdensklasse morgenmad.

I galleriet finder du inspiration til morgenmad i form af mættende grød, friskpresset juice, kaffe og en spændende blanding af kage og morgenbrød: Birkesmuffins.

Du finder disse og mange andre idéer til lækker morgenmad i nedenstående galleri.

Læs også: Lækre brunch opskrifter!