Grønt

Syltede kantareller med skalotteløg og fennikel

Prøv denne opskrift på syltede kantareller med skalotteløg og fennikel, der passer perfekt til gryderetten. Få hele opskriften herunder!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 5.10.2020

Svampene pibler frem i både løv- og nåleskove netop nu og heldigvis for det!Den umamifyldte svamp er en enestående smagsgiver i de fleste salte retter, og sammen med ganske få andre ingredienser kan den hurtigt udgøre et helt måltid.

I denne opskrift på syltede svampe er det intet mindre end lækre kantareller, der skal syltes. De syltede kantareller får selskab af skalotteløg og fennikel, hvilket giver en lækker kombination, der med garanti vil falde i alle svampe-elskeres smag.

Du kan bruge dine syltede svampe til mange forskellige ting - blandt andet gryderetter, en lækker svamperisotto eller noget helt tredje. Når du sylter dine svampe, forlænger det også holdbarheden, så du kan nyde godt af svampene helt ind i vintermånederne.

SE OGSÅ: Den berømte bygotto fra GRØD

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Syltede kantareller med skalotteløg og fennikel

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave syltede kantareller med skalotteløg og fennikel

  • 1 kg kantareller
  • 1 l æblemost af god kvalitet og ikke for sød
  • 10 dl æbleeddike
  • 200 g rørsukker
  • 8 laurbærblade
  • 15 sorte hele peberkorn
  • 2 spsk. havsalt
  • 4 dl olivenolie
  • 4 bananskalotteløg
  • 2 fennikler

Sådan laver du syltede kantareller med skalotteløg og fennikel

  1. Rens kantareller grundigt, evt. forsigtigt med lidt koldt vand.
  2. Lad kantarellerne tørre på et viskestykke.
  3. Kog æblemost, eddike, sukker, krydderier og olie op i en gryde.
  4. Pil skalotteløg, og del dem på langs i halve.
  5. Skær top og rodende af fennikel, og skær fenniklen i grove både.
  6. Hæld skalotteløg, fennikel og kantareller i gryden, når lagen koger, og kog det hele på lavt blus i 2-3 minutter.
  7. Tag gryden af varmen, hæld blandingen på sylteglas, og luk dem til.
  8. Sæt glassene på køl, og lad svampene trække 4-5 dage, inden du spiser dem.

Lyst til mere?

Vil du have tips til svampejagten? Hjemmebragte svampe smager bare bedst, men man skal være opmærksom, da nogle kan være giftige og nogle endda dødelige. Her får du vigtige tips til din svampejagt!