Grønt

Tomatsalat med gedeost-dressing

Lav en tomatsalat af friske tomater og med en skøn gedeost-dressing og friske krydderurter.
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 20.06.2016
Tomatsalat med gedeost-dressing

Tomatsalat er en frisk og indbydende salat til de fleste retter. Opskriften er meget simpel, og salaten er hurtig at lave, men til gengæld skal du bruge lidt tid på at finde nogle gode råvarer. Sørg især for at vælge nogle gode økologiske tomater, som har fået lov til at modne på naturlig vis og indeholder masser af den gode tomatsmag. Prøv også: Tomatsalat med mozzarella

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tomatsalat med gedeost-dressing

6 personerDet skal du bruge til tomatsalaten:
  • 50 g blød gedeost
  • 150 græsk yoghurt
  • 3 spsk. piskefløde
  • salt og peber
  • 400 g tomater
  • 200 g cherrytomater
  • bladene af 10 kviste frisk estragon
  • 3 stilke hakket bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber

​Prøv også vores opskrift på bagte tomater!

Sådan laver du tomatsalat med gedeost-dressing:

  1. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber.
  2. Skær de store tomater i både og cherrytomaterne i halve. Anret dem på et fad, og fordél små teskeer af dressing på toppen af tomaterne.
  3. Drys den hakkede persille og estragonbladene over. Drys til sidst med salt og peber.