Grønt

Tomatsalat med mozzarella - italiensk opskrift

Tomatsalat med mozzarella er en klassiker over sommeren. Her får du en opskrift på tomatsalat med mozzarella, der egner sig perfekt til lækker grillmad.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 12.06.2014
tomatsalat

En tomatsalat med mozzarella og tomater er næsten ikke til at komme udenom, når vi taler sommermad. Har du en kærlighed til italiensk mad, er tomatsalat med mozzarella også en klassiker, der gang på gang bliver serveret - og den smager lige skønt hver gang!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du en opskrift på en tomatsalat med mozzarella og friske tomater, som er hurtig og nem at lave! Vælg de mest smagfulde tomater, du kan finde, og bland din tomatsalat i sidste øjeblik, inden middagen skal serveres.

Server overskydende tomater fra din tomatsalat på en pizza - få opskriften her!

Tomatsalat med mozzarella - det skal du bruge:

6 personer
• 4 store bøftomater eller 8 almindelige tomater
• 2 stykker mozzarella (helt friske)
• 4 spsk. olivenolie
• 2 spsk. balsamico- eller sherryeddike
• Havsalt og friskkværnet peber
• 5 stilke basilikum

En lækker tomatsalat skal efterfølges af en god italiensk dessert - få 10 opskrifter her!

Sådan laver du tomatsalat:

Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i en skål. Del mozzarellaen i stykker ved at hive den fra hinanden med fingrene. Læg dem i skålen. Krydr med olivenolie, balsamico, salt og peber. Vend godt rundt i salaten, og tilsæt til sidst basilikumblade. Server straks tomatsalaten, mens alt er sprødt og friskt.

En god tomatsalat…

Tomatsalaten hører ikke kun sommeren til. Server den på alle tider af året - som tilbehør til pizza eller pastaretter, som supplement sammen med andre salater eller som et lækkert italiensk indspark i en tapasmenu.

Få flere idéer til, hvordan du kan lave lækre retter med tomat her!