
Vintersuppe med kålrabi

Kålrabi har en sødlig smag, men har efterfølgende toner af sennep og peberrod, som kan skræmme nogen lidt. Brug roden rå, kogt og stegt og i mos eller suppe evt. blandet med andre vintergrøntsager. Kålrabi er en langtidsholdbar sag. Pak den i en plastikpose, og opbevar på køl eller i en mørk og kold kælder. Den kan holde sig 6-7 måneder uåbnet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til suppe af kålrabi med torskerogn, persille og sprødt rugbrød:
Antal: 4 personer
Inspiration: Kålrabi er en lækker rodfrugt - få flere fristende opskrifter med rodfrugt her
½ kålrabi (ca. 500 g)
1 spsk koldpresset rapsolie
1 l vand
½ dl fløde
havsalt og friskkværnet peber
200 g frisk, kogt torskerogn
lidt mel
15 g smør
4 skiver sprødt rugbrød
½ bundt bredbladet persille
1 usprøjtet citron
Sprød rugbrød:
¼ daggammelt rugbrød
2 spsk koldpresset rapsolie
havsalt
Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
Sådan laver du suppe af kålrabi med torskerogn, persille og sprødt rugbrød:
- Skræl kålrabien, og skær den i grove terninger. Sauter kålrabien i lidt olie i en gryde i 1-2 min., indtil den begynder at tage farve. Tilsæt vand, så det dækker, og bring i kog. Lad det koge i 15-20 min., indtil kålrabien er helt mør.
- Tilsæt fløde, og kog med i et par min., blend så suppen, til den er helt glat, og smag til med salt og peber.
- Skær torskerognen i skiver, og vend dem i lidt mel. Steg torskerognen i smør på en varm pande, til den får en flot gylden og sprød overflade. Vask og hak persille groft, og vend sammen med fintrevet skal fra citronen.
- Sprød rugbrød: Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brødkniv.Læg evt. rugbrødet i fryseren først, så er det nemmere at skære tyndt. Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olie og salt ud over rugbrødsskiverne, og bag i ovnen ved 170° i 8-10 min., så det bliver helt sprødt. Tag de sprøde brød ud, og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie.
- Anretning: Hæld suppen i dybe tallerkener, og server den med et par skiver torskerogn og drys af persille, citron og sprødt rugbrød.
LÆS OGSÅ: Alle vores opskrifter på suppe!
TIP! Lyst til mere kålrabi? Du kan råsylte kålrabi, bruge den i mos med kartoffel og andre rodfrugter, eller du kan skære kålrabi i små tern, vende dem i lidt olie og krydre dem efter behag og bage dem i ovnen, til de er gyldne og møre.
Find altid gode opskrifter og spændende artikler om rejser, interiør og bolig i Mad & Bolig