WEEKEND BITES | Grønkålssuppe med krydrede mandler
Opskrift til 2 personer
Julen er ovre, men det behøver ikke betyde, at grønkålen skal pakkes væk. Den vitamin- og fiberige kål kan nemlig anvendes til meget mere end den tunge julemad. I denne opskrift tager kålen sig godt ud i en sund og nærende suppe med knasende sprøde mandler på toppen, der virkelig giver nyt liv til den klassiske kål.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Grønkålssuppe med krydrede mandler
INGREDIENSER
- 150 g kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- lidt olie til stegning
- 300 g frisk grønkål
- 8 dl grøntsagsbouillon
- salt
Krydrede mandler
- 100 g mandler
- 3 spsk. teriyakisauce
- 1 spsk. honning
Tilbehør: Groft brød
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Muslingebisque med kamille
FREMGANGSMÅDE
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil og hak løg og hvidløgsfed. Opvarm en gryde med olie, og steg kartofler, løg og hvidløg i 5-8 minutter, uden at det tager farve.
Skyl grønkålen, rib den, og hak den fint. Kom den i gryden, og lad den varme med i ca. 1 minut. Tilsæt grøntsagsbouillon, læg låg på gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Krydrede mandler: Rist mandlerne på en tør, varm pande i 3-4 minutter. Tilsæt teriyakisauce og honning, og lad væsken koge ind. Lad mandlerne afkøle på et ark bagepapir.
Blend suppen jævn og glat i en blender eller direkte i gryden med en stavblender. Smag til med salt, og server straks toppet med krydrede mandler og med groft brød til.
Tip: Du kan sagtens bruge frossen grønkål til denne suppe, men beregn i så fald ca. 50 g mindre grønkål, da ribberne på frossen grønkål allerede er fjernet.
LÆS OGSÅ: 3 sunde supper