Grønt

WEEKEND BITES | Kimchi – Ingefær og syltede grøntsager

Efteråret står for døren og det betyder varm mad med ’surt’ til. Prøv en opdateret version af ’surt’, med koreansk kimchi, der består af syltede grøntsager med blandt andet ingefær.
af redaktionen 29.09.2016
Fermenteret ingefær

Opskrift på kimchi – Ingefær og syltede grøntsager

Når efterårets varme – og til tider tunge – retter begynder at indfinde sig på spisebordet, skal der ofte lidt modspil til i form af ’surt’.

I stedet for at servere det traditionelle tilbehør som asier og ribsgele, kan konceptet opdateres med denne koreanske ret: kimchi.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også, hvorfor ingefær er så godt for dig: SUNDHED | 7 gode grunde til at spise ingefær

Kimchi er er traditionelt koreansk tilbehør, som bliver brugt i bl.a. pandekager, supper og gryderetter. Du kan lave kimchi med stort set alle slags grøntsager.

Her er en opskrift på den syrlige ret med ingefær, rødbeder og blomkål:

INGREDIENSER:

  • 1 stort sylteglas (2 liter)
  • 2 rødbeder
  • 2 små blomkålshoveder
  • 2 l vand
  • 2 spsk groft salt
  • 10 peberkorn
  • 6 laurbærblade
  • 10 korianderfrø
  • 20 g frisk ingefær

FREMGANGSMÅDE:

Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.

Del blomkålen i små buketter, og pak sylteglasset med grøntsagerne, så de kommer til at ligge skiftevis og i let pres.

Rør vand, salt, krydderier og friskrevet ingefær sammen til en saltlage, og hæld den over grøntsagerne.

Lad glasset stå i 48 timer ved stuetemperatur og i dagslys med åbent låg, indtil fermenteringen (gæringen) begynder. Saltlagen skal begynde at boble let, og der skal komme skum på toppen.

Luk herefter glasset til med låg, og stil det i køleskabet, hvor grøntsagerne skal fermentere i yderligere 1 uge, før du begynder at spise af dem.

Server grøntsagerne til koldt kød, pålæg, stegt indmad, eller hvad du nu godt kan lide at spise ‘surt’ til.

LÆS OGSÅ: Tre søde opskrifter med ingefær