Mad
Fisk og skaldyr
Silde-tapas på knækbrød
Har du overvejet at lade sild indgå i din tapas-menu? Disse delikate mundrette bidder med sild er perfekte til en hyggelig tapas-aften.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
22.03.2010
Prøv denne lækre silde-tapas, hvor du laver to slags sild: mousse med benfri sild og dildsild med græsk yoghurt.
Silde-tapas på knækbrød
Antal: 6 pesoner
Ingredienser:
Mousse med benfri sild
- 1 skalotteløg
- 1 dåse benfri sild
- 1 glas sorte oliven uden sten
- (160 g drænet vægt)
- 50 g blødt smør
- saft af 1 citron
- 1 bdt. purløg
Dildsild med græsk yoghurt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 dåse Neptun dildsild
- 1 dl græsk yoghurt
- 1 skoleagurk
- 1 bdt. dild
- 1 lille rødløg
Se også: Lækre tapas-forretter til nytår!
Sådan gør du:
Mousse med benfri sild
- Hak skalotteløget.
- Skær de benfri sild i mindre stykker.
- Hæld lagen fra de sorte oliven.
- Blend løg, sild, oliven og smør sammen til en mousse.
- Tilsæt citronsaft.
- Vend hakket purløg i.
Dildsild med græsk yoghurt
- Skær dildsildene i små terninger og læg dem i en skål.
- Tilsæt 1 spsk af lagen og græsk yoghurt og rør rundt.
- Halver agurken, tag kernerne ud og skær agurken i fine terninger.
- Hak dild og rødløg fint.
- Vend dild og løg i sildesalaten.
- Anret mousse og dildsild på rustikke stykker knækbrød.
Se flere sildeopskrifter: