Fisk og skaldyr

Silde-tapas på knækbrød

Har du overvejet at lade sild indgå i din tapas-menu? Disse delikate mundrette bidder med sild er perfekte til en hyggelig tapas-aften.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 22.03.2010
silde-tapas

Prøv denne lækre silde-tapas, hvor du laver to slags sild: mousse med benfri sild og dildsild med græsk yoghurt.

Silde-tapas på knækbrød

Antal: 6 pesoner

Ingredienser:

Mousse med benfri sild

  • 1 skalotteløg
  • 1 dåse benfri sild
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • (160 g drænet vægt)
  • 50 g blødt smør
  • saft af 1 citron
  • 1 bdt. purløg

Dildsild med græsk yoghurt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 1 dåse Neptun dildsild
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 skoleagurk
  • 1 bdt. dild
  • 1 lille rødløg

Se også: Lækre tapas-forretter til nytår!

Sådan gør du:

Mousse med benfri sild

  1. Hak skalotteløget.
  2. Skær de benfri sild i mindre stykker.
  3. Hæld lagen fra de sorte oliven.
  4. Blend løg, sild, oliven og smør sammen til en mousse.
  5. Tilsæt citronsaft.
  6. Vend hakket purløg i.

Dildsild med græsk yoghurt

  1. Skær dildsildene i små terninger og læg dem i en skål.
  2. Tilsæt 1 spsk af lagen og græsk yoghurt og rør rundt.
  3. Halver agurken, tag kernerne ud og skær agurken i fine terninger.
  4. Hak dild og rødløg fint.
  5. Vend dild og løg i sildesalaten.
  6. Anret mousse og dildsild på rustikke stykker knækbrød.

Se flere sildeopskrifter:

Æble- og sennepssild

Matjesfileter i fad

Citronsild på glas

Sildeburger med syltede løg