Fisk og skaldyr

Citronsild på glas

Lækre, syrlige sild der pifter ethvert frokostbord op.
af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft. 22.03.2010
Citronsild på glas

(6 personer)
3 dåser gammeldags modnede matjesfileter
1 stort rødløg
2 citroner
4 spsk kapers
2 dl cremefraiche 18 pct.

Klip matjesfileterne i mindre stykker med en saks. Læg sildestykkerne i bunden af et sylteglas. Skær rødløg i ringe og læg løgringene oven på silden. Pres saften fra en citron henover. Skær den anden citron i skiver og fordel skiverne oven på løgringene. Drys kapers henover. Luk glasset til og lad det stå på køl til næste dag. Rør 3 spsk af lagen sammen med cremefraiche og smag til med mere citronsaft, salt og peber. Server til sildene sammen med løg og kapers.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se flere sildeopskrifter:

Sildetapas på knækbrød

Æble- og sennepssild

Matjesfileter i fad

Sildeburger med syltede løg