Småkager & Cookies

Biscotti med chokolade og kaffe

af Anna Hedegaard 2.01.2022
Foto: Jakob Valling
Klassisk, knasende italiensk småkage — den er en favorit til kaffebordet, og som de fleste klassikere kan biscottien godt tåle lidt nyt: Vi har givet den klassiske biscotti et lille tvist.
0 personer

  • 50 g smuttede mandler
  • 30 g pinjekerner
  • 125 g mel
  • 1 sammenpisket æg
  • 1 knivspids bagepulver
  • 125 g sukker
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk frysetørret kaffe
  • ½ tsk revet appelsinskal, fra usprøjtet appelsin
  • 50 g mørk chokolade
  • Smør til bagepapiret
  • Mel til bagepapiret

Biscotti er knasende sprøde italienske småkager. Du bager dem først som hele brød, og så skæres de ud til biscotti, som skal tørre i ovnen.

Biscotti er delikate og perfekte som en lille godbid til aftenkaffen.

Biscotti med chokolade og kaffe

  1. Forvarm ovnen til 190°. Rist mandlerne på en bageplade med bagepapir i 4 minutter, og hak dem groft sammen med pinjekernerne. Sigt melet i en skål, tilsæt æg, bagepulver, sukker, vaniljesukker, salt, kaffe og appelsinskal. Ælt dejen, til den har en blød konsistens. Hak chokoladen i små stykker. Ælt dejen med de hakkede nødder, pinjekerner og chokolade.
  2. Del dejen i 4 stykker, og rul hvert stykke til en pølse. Bag biscotti på smurt og meldrysset bagepapir i 15 minutter.
  3. Tag dine biscotti ud af ovnen, og skær dem over diagonalt i centimetertykke stykker. Bag dem yderligere i ca. 25 minutter, til dine biscotti er brune.
  4. Afkøl de færdigbagte biscotti før servering. Opbevares tørt, fx i en tætsluttende kagedåse.

Skorper skal tørres i ovnen ligesom biscotti. Få en nem opskrift på svenske skorper her: