Småkager & Cookies

Lakridscookies med hvid chokolade og kokos

af Mai Knauer 21.01.2022
Foto: Colombus Leth.
Denne lækre cookie indeholder en blanding af alt det gode. Perfekt til en lille dessert og får stillet dine lyster i det søde og eksotiske køkken.
25 personer

Cookies

  • 100 g smuttede mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 225 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. lakridspulver

Pynt

  • 200 g hvid chokolade
  • 50 g ristede kokosflager

Lakridscookies: sådan gør du

  1. Rist mandlerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter ved 200°. Lad dem afkøle, og hak dem groft. Kom mandlerne i en skål sammen med hvedemel, fuldkornsmel og havregryn, og rør det godt sammen.
  2. Bland smør, sukker og lakridspulver sammen i en foodprocessor. Tilsæt melblandingen, og bland det godt sammen i en skål.
  3. Kom lidt mel på en bordplade, og ælt dejen til en fin kugle. Del kuglen i 2 dele. Rul den ene kugle ud på bordet i en tykkelse på ½ cm. Brug en udstikker på Ø 7 cm. Gentag det hele med den anden kugle dej.
  4. Læg kagerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 16-18 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

Pynt: Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme. Smør den smeltede chokolade ud over kagernes overside med bagsiden af en teske, og drys kokosflager over. Lad chokoladen stivne, og servér.