Hak pekannødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Rør nøddemelet sammen med kartoffelmel, hvedemel, flormelis, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene, eller kør det hele sammen i en røremaskine, til dejen har en let grynet konsistens.
Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel, hæld det i dejen, og ælt den hurtigt sammen, til den er ensartet.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Tril dejen til 35 runde kugler på størrelse med en hel valnød. Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten af hver dejkugle, så der laves en lille fordybning. Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.
NOUGATFYLD: Skær nougat i mindre stykker. Smelt nougat og smør i en skål over vandbad, og rør det sammen til en ensartet masse. Fyld nougatsmørret i fordybningen på hver småkage.
PYNT: Sæt en hel pekannød på hver småkage, og lad nougaten sætte sig. Pynt evt. med lidt guldstøv. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.