Se også
Småkager & Cookies
Pekannøddesmåkager med nougatfyld
Kast dig ud i en nøddedrøm af nogle småkager. De her pekannøddesmåkager med nougat er ikke en klassisk julesmåkage men til gengæld helt kanon.
Camilla Biesbjerg Markussen.
11.11.2022
Foto: Columbus Leth.
35 stk
Det skal du bruge
- 75 g pekannødder
- 60 g kartoffelmel
- 280 g hvedemel
- 125 g flormelis
- ¾ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
- 180 g koldt smør
- 1 æg
Nougatfyld
- 150 g blød nougat
- 20 g smør
Pynt
- 35 hele pekannødder
- Evt. guldstøv
Sådan laver du pekannøddesmåkager
- Hak pekannødderne til fint mel i en blender eller foodprocessor.
- Rør nøddemelet sammen med kartoffelmel, hvedemel, flormelis, kanel, vaniljesukker og salt i en skål.
- Skær smørret i tern, og smuldr smørret i melblandingen med fingrene, eller kør det hele sammen i en røremaskine, til dejen har en let grynet konsistens.
- Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel, hæld det i dejen, og ælt den hurtigt sammen, til den er ensartet.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200°. Tril dejen til 35 runde kugler på størrelse med en hel valnød. Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir, og tryk tommelfingeren ned i midten af hver dejkugle, så der laves en lille fordybning. Bag småkagerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl småkagerne på en bagerist.
- NOUGATFYLD: Skær nougat i mindre stykker. Smelt nougat og smør i en skål over vandbad, og rør det sammen til en ensartet masse. Fyld nougatsmørret i fordybningen på hver småkage.
- PYNT: Sæt en hel pekannød på hver småkage, og lad nougaten sætte sig. Pynt evt. med lidt guldstøv. Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder.