Nemme specier med appelsin
Småkager & Cookies

Specier med appelsin

af Mette Jantzen 3.01.2022
Foto: Columbus Leth.
Specier hører til både på det klassiske, danske kaffebord og i julekagedåsen blandt andre klassiske julesmåkager. Her får du favorit-opskriften på specier.
50 personer

  • 175 g smør
  • 230 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 50 g mørk chokolade
  • Skal fra ½ ubehandlet appelsin

Du kan sagtens lave specier helt enkle, sprøde og lækre men med en smule appelsin er de bare ekstra spændende. Du kan skifte appelsin ud med citron, nødder eller chokolade — det er lige før, at det er fantasien der sætter grænser. 

Klassiske specier med appelsin

  1. Kom smør, hvedemel, flormelis, finthakket chokolade og appelsinskal i en foodprocessor.
  2. Kør dejen sammen. Saml dejen, og tril den til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.
  3. Kom dejen i fryseren i 30-45 minutter, og skær den i tynde skiver med en god, skarp brødkniv.
  4. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i varmluftsovn i 5-6 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Erstat chokoladen med 50 g hakkede nødder.