Småkager & Cookies

Biscotti med hvid chokolade

Biscotti betyder bagt to gange – men her snyder vi lidt og deler dejen i små kager, som kun bages én gang.
af Mette Jantzen 3.11.2021 Foto: Jes Buusmann, Styling: Pia Buusmann, Regi: Grønlykke.com, Details 91, Wiingaard Boheme Interieur
60 personer

  • 350 g hvedemel
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 100 g mandler
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 50 g hvid chokolade
  • 4 æg
  • 200 g hvid chokolade til overtræk

Biscotti betyder bagt to gange - men her snyder vi lidt og deler dejen i små kager, som kun bages én gang.

Sådan laver du biscotti

 

  1. Bland hvedemel, sukker, bagepulver, krydderier, grofthakkede mandler, hakkede abrikoser og hakket chokolade i en skål. Saml dejen med æggene. Dejen skal være lidt klistret.
  2. Fordel dejen i ca. 60 små klatter på en bageplade. Brug 2 teskeer. Bag kagerne ved 175° i varmluftsovn eller 200° i traditionel ovn i ca. 30 minutter. Halver evt. kagerne, efter de er bagt.
  3. Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad. Når halvdelen af chokoladen er smeltet, tages skålen væk fra varmen, og der røres rundt, til al chokoladen er smeltet.
  4. Dyp kagerne i chokoladen, og lad dem tørre.