Der findes næsten ikke noget hyggeligere end en kagedåse fyldt med sprøde og søde småkager - og disse er endda ekstra fint pyntet med spiselige blomster. Se her, hvordan vi gør trin for trin.
Sådan laver du småkager med spiselige blomster:
TRIN 1:
Del dejen i 2, og læg den på køl i ca. 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir.
TRIN 2:
Stik dejen ud med flotte udstikkere – gentag med den sidste dej. Bag småkagerne ca. 10 minutter ved 190°, til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist.
TRIN 3:
Pynt: Bland marengspulveret med vand, og pisk, indtil det er opløst. Pensl småkagerne med blandingen.
TRIN 4:
TRIN 5:
Læg småkagerne nedad i en flad skål med sukker, og giv dem et lille tryk.
TRIN 6:
Børst med en tør pensel overskydende sukker af, så man kan se blomsten tydeligt. Så er småkagen klar til servering.
TIP: Hvis du ikke kan få fat i marengspulver, kan du pensle småkagerne med pasteuriseret æggehvide tilsat lidt flormelis. Du kan også give småkagedejen smag, fx med lidt revet citronskal.