Fisk og skaldyr

Søkogte rejer med tomat

Kartoflerne smager af dansk sommer og rejerne af det friske hav. Pikant tomatmayo fuldender oplevelsen.
af Mathias Perk, Meyers Deli, foto: Anders Schønnemann, styling: Mikkel Karstad 10.08.2010

(4 personer)
100 g nye kartofler
½ spsk finthakket skalotteløg
4 skiver tyndskåret kernerugbrød
koldpresset rapsolie
3 modne tomater
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ spsk olie
½ spsk tomatpuré
1 spsk æbleeddike
½ spsk sukker
½ tsk dildfrø
½ dl mayonnaise
100 g friskpillede grønlandske rejer
citronsaft
8 kviste kørvel
salt og friskkværnet peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kog kartoflerne lige nøjagtigt møre i saltet vand. Sigt vandet fra, skær dem i kvarter og mariner dem i lidt olie og æbleeddike sammen med skalotteløget. Tænd for ovnen på 130°. Pensel rugbrødet med lidt af olien og sæt skiverne på en bageplade. Tør dem til de er knasende. Lav en stor portion og brug dem på salater og lign. Skær tomaterne i små terninger. Hak løgene og sauter de to slags løg i lidt olie sammen med tomat og tomatpuré tilsæt æbleeddike, sukker og dildfrø plus måske lidt vand og kog ind til tyk konsistens ved svag varme. Smag til med salt og peber. Køl ned, vend kompotten op i mayonnaisen og juster smagen med sukker og æbleeddike. Mariner rejerne med citronsaft, meget lidt olie, salt og peber og anret dem sammen med kartofler, tomatmayonnaise og rugbrødsknas. Pynt med frisk kørvel og et drys friskkværnet peber.