Menuer
Fisk og skaldyr
Koldrøget laks med fennikel
Gå ikke på kompromis med laksens kvalitet og nyd det delikate tilbehør
af Mathias Perk, Meyers Deli, fotos: Anders Schønnemann, styling: Mikkel Karstad
10.08.2010
Opskrift på koldrøget laks med fennikel
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave koldrøget laks med fennikel
½ fennikelknold
½ fed hvidløg
1 spsk hakket løg
½ tsk fennikelfrø
olie
½ dl god mayonnaise
½ spsk plukket dild
2 forårsløg
2 cm frisk peberrod
3 spsk æblecidereddike
½ tsk sukker
salt og friskkværnet peber
12 skiver koldrøget laks, ca. 100 g
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du koldrøget laks med fennikel
- Skær fenniklen i små terninger og hak hvidløg og løg fint.
- Sauter fennikel og frø i lidt olie sammen med løgene.
- Tilsæt cider sammen med ½ tsk sukker kog ind til fennikelroden er mør, men med bid.
- Væsken skal være kogt ind til tynd sirup.
- Køl ned og vend det hele i mayonnaisen sammen med lidt af dilden eller fennikeltoppen.
- Smag til med salt og peber og juster smagen med sukker eller cider.
- Skær forårsløget groft ud og kog ca. 1 minut.
- Vend de afkølede løgstykker med lidt olie, cider, salt og peber.
- Høvl peberroden groft med en kniv.
- Anret laks og løg med klatter af remoulade og fordel peberrod og dild over.