Fisk og skaldyr

Spaghetti alle vongole

Klassisk spaghetti med venusmuslinger, hvidløg og peperoncini er en ret fra regionen Campania
af Eva Ravnbøl, foto: Chris Warde-Jones 16.03.2010

(4 personer)
1 kg friske venusmuslinger
2 fed hvidløg
2 peperoncini, små tørrede
chilipebere
2 glas hvidvin
salt
olivenolie
400 g spaghetti
evt. lidt bredbladet persille

Børst og rens de friske muslinger godt under rindende vand. Kasser muslinger der allerede er åbne. Læg resten i en gryde, hæld hvidvinen ved og bring i kog i ca. fem minutter, indtil skallerne åbner sig. De, der ikke åbner sig, må ikke bruges. Resten tages op og køles lidt af. Al væden hældes igennem en si og stilles klar ved siden af komfuret i en kop eller lignende. På en høj pande svitses de hele fed hvidløg og peperoncinierne i lidt olivenolie. Spaghettien koges i en stor gryde i rigeligt saltet vand i ca. to minutter mindre, end anvisningen på pakken foreskriver. Derefter tages de op af vandet, gerne med en form for tang så der kommer lidt pastavand med. Væden fra før hældes på panden sammen med muslingerne. Det hele vendes rundt i to-tre minutter. Ekstra væde tilsættes om nødvendigt. Strø evt. lidt finthakket, bredbladet persille på hver enkel portion ved servering.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den bedste, klassiske bolognese? Den finder du på vores søstersite, SPIS BEDRE. Det er en af de mest populære opskrifter på en af de mest populære aftensmadsretter. Find den her: Klassisk spaghetti bolognese.

Tortellini burro e salvia
(Tortellini med smør og salvie) Tagliolini con la spigola
(Tagliolini med havbars, cherrytomater og peperoncini) Fettuccine zucchine e gamberi
(Fettucine med rejer og cherrytomater)