Se også
Tilbehør
Æblechutney ned chili og kanel
Æbler kan bruges til meget andet end kager og desserter. I den daglige madlavning kan de tilføre en ret både sødme, syre og friskhed i det hele taget. Prøv fx denne krydrede æblechutney.
af Mari Harjula og Anja Leppänen
11.02.2021
Foto: Arto Vuohelainen.
3 personer
- 1 kg æbler
- 1-2 løg
- 1-2 chili
- 2½ dl tør æblecider
- 2½ dl sukker
- 2 kanelstænger
- 1 tsk. salt
- Peber
Sådan gør du:
-
Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
-
Pil og hak løgene.
-
Flæk chilien på langs, og fjern kerner og hinder.
-
Kom æblecider, sukker og krydderier i en gryde.
-
Bring blandingen i kog, og tilsæt æbler, løg og chili.
-
Kog chutneyen i ca. 30 minutter.
-
Lad den køle helt af, fjern evt. kanelstængerne, og hæld den på rene, skoldede glas.
-
Spis den til al slags kød og ost eller bare på knækbrød som snack.