Krydret blommechutney
Blommechutney
- 500 g løg
- 6 kanelstænger
- 6 laurbærblade
- 10 sorte peberkorn
- 300 g rørsukker
- 3 dl eddike
- 1 kg blommer
Udnyt det tidlige efterårs blommehøst, og pift din middag op med denne delikate krydrede blommechutney. Spis den fx som tilbehør til kød, ost og i sandwiches. Chutneyen tilhører kategorien sød, men kanel, peberkorn og laurbærblade giver en dejlig krydret smag.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du blommechutney:
Trin 1: Halver løgene, og snit dem fint.
Trin 2: Rist kanel, laurbærblade og peberkorn af i en tør gryde ved middel varme i ca. 2 min.
Trin 3: Kom løg, rørsukker og eddike i gryden, og lad det simre i ca. ½ time, indtil lagen er kompakt og lettere karamelliseret.
Trin 4: Halver blommerne med en skarp kniv, og fjern stenen.
Trin 5: Kom blommerne i gryden, og lad det hele simre i 10-15 minutter ved svag varme.
Trin 6: Kom chutneyen i rengjorte glas med låg, og lad den trække i mindst 1 dag. Opbevar chutneyen i køleskabet. Den kan holde i flere måneder.
TIP: Ønsker du en stærk chutney kan du tilføje chili eller tabasco.