Tilbehør

Krydret blommechutney

Brug sæsonens gode blommer, og prøv denne lækre krydrede blommechutney med et touch af kanel! Chutney'en er lækker som tilbehør til både kød og ost.
af Carsten Kyster 22.09.2016 Foto: Columbus Leth
2 personer

Blommechutney

  • 500 g løg
  • 6 kanelstænger
  • 6 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 300 g rørsukker
  • 3 dl eddike
  • 1 kg blommer

Udnyt det tidlige efterårs blommehøst, og pift din middag op med denne delikate krydrede blommechutney. Spis den fx som tilbehør til kød, ost og i sandwiches. Chutneyen tilhører kategorien sød, men kanel, peberkorn og laurbærblade giver en dejlig krydret smag.

Sådan laver du blommechutney:

Chutney trin 1

Trin 1: Halver løgene, og snit dem fint.

Chutney trin 2

Trin 2: Rist kanel, laurbærblade og peberkorn af i en tør gryde ved middel varme i ca. 2 min.

Chutney trin 3

Trin 3: Kom løg, rørsukker og eddike i gryden, og lad det simre i ca. ½ time, indtil lagen er kompakt og lettere karamelliseret.

Chutney trin 4

Trin 4: Halver blommerne med en skarp kniv, og fjern stenen.

Chutney trin 5

Trin 5: Kom blommerne i gryden, og lad det hele simre i 10-15 minutter ved svag varme.

Chutney trin 6

Trin 6: Kom chutneyen i rengjorte glas med låg, og lad den trække i mindst 1 dag. Opbevar chutneyen i køleskabet. Den kan holde i flere måneder.

TIP: Ønsker du en stærk chutney kan du tilføje chili eller tabasco.