Krydret blommechutney

Udnyt det tidlige efterårs blommehøst, og pift din middag op med denne delikate krydrede blommechutney. Spis den fx som tilbehør til kød, ost og i sandwiches. Chutneyen tilhører kategorien sød, men kanel, peberkorn og laurbærblade giver en dejlig krydret smag.

Prøv flere opskrifter med kanel: Æblekage med kanel

Det skal du bruge til din blommechutney:

2 glas

  • 500 g løg
  • 6 kanelstænger
  • 6 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 300 gr rørsukker
  • 3 dl eddike
  • 1 kg blommer

Mere grøn inspiration:Sådan dyrker du blommer - få vores bedste tips

Sådan laver du blommechutney:

  1. Halver løgene, og snit dem fint.
  2. Rist kanel, laurbærblade og peberkorn af i en tør gryde ved middel varme i ca. 2 min.
  3. Kom løg, rørsukker og eddike i gryden, og lad det simre i ca. ½ time, indtil lagen er kompakt og lettere karamelliseret.
  4. Halver blommerne med en skarp kniv, og fjern stenen.
  5. Kom blommerne i gryden, og lad det hele simre i 10-15 minutter ved svag varme.
  6. Kom chutneyen i rengjorte glas med låg, og lad den trække i mindst 1 dag. Opbevar chutneyen i køleskabet. Den kan holde i flere måneder.

TIP: Ønsker du en stærk chutney kan du tilføje chili eller tabasco.

Inspiration: Chutney med pære