Bagt havregrød med figner

Den nye inspirerende kogebog Plantemad er spækket med opskrifter, der varmer de grønne hjerter og inspirerer til at spise mere plantebaseret. I opskriften her fra bogen er der lagt op til en smagsgod morgen med bagt havregrød, der luner på en kold dag og rimer på morgenmadsglæde!

Læs også: Hurtig havregrød med chia, æble og kanel

Det skal du bruge til bagt havregrød:

  • 1 banan

  • 1 dl finvalsede havregryn

  • 1 dl vand

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1 tsk. kanel

  • 1 figen

  • 1 lille håndfuld mandler

  • Lidt agavesirup 

Læs også: Sund brunch af naturens guld

Sådan laver du bagt havregrød: 

  1. Tænd ovnen på 180°. 

  2. Mos bananen med en gaffel, og bland derefter mosen med havregryn, vand, bagepulver og kanel. 

  3. Hæld blandingen i en morgenmadsskål, som er ovnfast, og bag grøden i 10 minutter. 

  4. Vask fignen grundigt, inden den skæres i skiver. 

  5. Tag grøden ud af ovnen , og top den med figenskiverne. 

  6. Bag grøden i yderligere 10 minutter. 

  7. Hak mandlerne, og top grøden med dem og agavesirup.

Læs også: 16 myter om bæredygtige materialer

Vil du læse mere? 

Kvinden bag Plantemad hedder Mia Gardum, er blogger og kogebogsforfatter. I bogen er der plantet en lang række veganske og velsmagende opskrifter, som langt fra kræver, at du lægger din livsstil fuldstændigt om. Udover opskrifterne får du nemlig også masser af gode råd til, hvordan du får flere grøntsager på bordet hele året rundt.