Tilbehør

Bagt havregrød med figner

Der er intet bedre end morgenmad, der er kræset lidt ekstra om. Den bagte havregrød skal bruge lidt tid i ovnen, men kræver stort set intet af dig - og så er den fyldt med gode, mættende sager og varme krydderier. Ren hverdagslykke!
af Mia Gardum. 2.02.2017 Foto: Martin Dyrløv.
Bagt havregrød med figen

I opskriften her er der lagt op til en smagsgod morgen med bagt havregrød, der luner på en kold dag og rimer på morgenmadsglæde!

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 figen
  • 1 lille håndfuld mandler
  • Lidt agavesirup

Sådan laver du bagt havregrød

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Mos bananen med en gaffel, og bland derefter mosen med havregryn, vand, bagepulver og kanel.
  3. Hæld blandingen i en morgenmadsskål, som er ovnfast, og bag grøden i 10 minutter.
  4. Vask fignen grundigt, inden den skæres i skiver.
  5. Tag grøden ud af ovnen, og top den med figenskiverne.
  6. Bag grøden i yderligere 10 minutter.
  7. Hak mandlerne, og top grøden med dem og agavesirup.