Tilbehør

Blåbærmarmelade med estragon

Denne blåbærmarmelade smager af sensommer med et strejf af estragon, og er super nem at lave. Blåbærrenes smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og er derfor fantastiske i alt fra marmelader til smukke desserter.
af Camilla Zarah Lawes 11.09.2020 Foto: John Bendtsen
3 personer

  • 500 g blåbær (du kan både bruge friske eller fra frost)
  • ½ citron
  • ½ vaniljestang
  • 150 g rørsukker
  • 4 stilke estragon
  • Evt. Atamon

Prøv disse lækre og nemme havregrynsboller med honning til din blåbærmarmelade. Få opskriften her!

Blåbærmarmelade med estragon – sådan gør du:

  • Skyl bærrene under koldt vand.
  • Pres saften af citronen.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Kom halvdelen af bærrene i en gryde med sukker, citronsaft, vaniljekorn og -stang.
  • Bring blandingen i kog. Skru ned for blusset, og lad massen småkoge i ca. 8 minutter, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt i massen, så bærrene moses.
  • Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem. Lad dem koge med i 2 minutter, og tag herefter gryden af blusset.

Tip: Du kan sagtens undlade estragon, hvis du ikke bryder dig om smagen. Tilsæt evt. lidt revet usprøjtet citron- eller appelsinskal i stedet.

  • Vend de sidste blåbær i den varme marmelade.
  • Hæld marmeladen på helt rene, skoldede glas, der evt. er skyllet i Atamon, og lad den køle af.
  • Luk låget til, og opbevar marmeladen køligt.
  • Spis marmeladen på brød eller til alle slags oste. Du kan også bruge den som fyld i tærter.