Blåbærmarmelade med estragon

Antal: 
3/4 Liter
Det skal du bruge: 
500 g blåbær (du kan både bruge friske eller fra frost)
½ citron
½ vaniljestang
150 g rørsukker
4 stilke estragon
Evt. Atamon

Prøv disse lækre og nemme havregrynsboller med honning til din blåbærmarmelade. Få opskriften her!

Blåbærmarmelade med estragon – sådan gør du: 

  • Skyl bærrene under koldt vand.
  • Pres saften af citronen.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Kom halvdelen af bærrene i en gryde med sukker, citronsaft, vaniljekorn og -stang.
  • Bring blandingen i kog. Skru ned for blusset, og lad massen småkoge i ca. 8 minutter, til sukkeret er opløst. Rør forsigtigt i massen, så bærrene moses.
  • Pluk estragonbladene af stilkene, og hak dem. Lad dem koge med i 2 minutter, og tag herefter gryden af blusset.

Tip: Du kan sagtens undlade estragon, hvis du ikke bryder dig om smagen. Tilsæt evt. lidt revet usprøjtet citron- eller appelsinskal i stedet.

  • Vend de sidste blåbær i den varme marmelade.
  • Hæld marmeladen på helt rene, skoldede glas, der evt. er skyllet i Atamon, og lad den køle af.
  • Luk låget til, og opbevar marmeladen køligt.
  • Spis marmeladen på brød eller til alle slags oste. Du kan også bruge den som fyld i tærter.