Den lækreste hjemmelavede Nutella
Har du prøvet at lave dit eget chokoladepålæg? Den hjemmelavede Nutella slår den købte version med længder, og faktisk er det super nemt at lave den populære pålægsklassiker selv.
Nutella er næsten synonym med lange morgener med god tid og hygge om bordet - og den hjemmelavede version smager skønt på en skive ristet brød! Men du kan også bruge den som luksuriøst fyld i kager eller som en ekstra gevinst over vaniljeisen.
Ingredienser
- 200 g hasselnødder
- 150 g rørsukker
- 1 spsk vindruekerneolie
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk usødet kakaopulver
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 knivspids fint salt
Sådan laver du chokoladepålæg
-
Tænd ovnen på 180°. Bred nødderne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt.
-
Gnub så meget af skallen af som muligt, fx i et viskestykke. Blend herefter nødderne med rørsukker.
-
Tilsæt olie, når nødderne er fintblendede, og bliv ved med at blende. Så vil massen efterhånden blive flydende, fordi den naturlige olie fra nødderne udvindes.
-
Hak chokoladen fint, og tilsæt den sammen med kakaopulver, vaniljepulver og salt. Blend ved lav hastighed, indtil chokoladen er smeltet og inkorporeret.
-
Hæld nøddecremen på rene, skoldede glas og opbevar den i køleskabet. Spis nøddecremen på brød, eller brug den i lagkage eller lignende.