Se også
Konfekt
Hjemmelavede Ferrero Rocher
Det er nærmest umuligt at modstå de små chokoladesøde hasselnøddekugler. Lær at lave Ferrero Rocher selv lige her. Mums!
af Camilla Biesbjerg Markussen.
5.03.2021
Foto: Betina Hastoft.
Disse hjemmelavede Ferrero Rocher har en sprød skal af mælkechokolade, der omgiver en blød Nutellamidte sammen med små vaffelstykker, og inde midt i al herligheden finder man kernen bestående af en ristet hasselnød. Det er det perfekte bud på en ny favorit i juleslikskålen!
25 stk
Det skal du bruge
- 125 g hasselnødder
- 150 g sprøde vafler med hasselnøddecreme
- 175 g Nutella
- ¼ tsk. salt
- 200 g mælkechokolade
Hjemmelavede Ferrero Rocher
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en varm og tør pande i 5-8 minutter, til hinderne begynder at løsne sig. Læg de varme ristede hasselnødder på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Afkøl nødderne. Tag 25-30 hele hasselnødder fra, og hak resten fint.
- Knus vaflerne til groft smulder med fingrene, og rør dem sammen med Nutella og salt. Sæt skålen i køleskabet i 30 minutter, så Nutellacremen bliver mere fast.
- Tag 1 tsk. af fyldet ad gangen, og form det til en kugle omkring en ristet hasselnød. Fortsæt på samme måde med resten af fyldet. Læg kuglerne på et fad med bagepapir, og sæt dem i fryseren i 30 minutter.
- Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør de hakkede hasselnødder i den smeltede mælkechokolade.
- Dyp de kolde vaffel-Nutella-kugler enkeltvis i den smeltede nøddechokolade, så de er helt dækkede, og sæt dem af på et skærebræt beklædt med bagepapir. Sæt kuglerne i køleskabet i 30 minutter, til chokoladen er helt størknet.
Tip: Vaflerne, som er brugt i denne opskrift, er de smalle, aflange vafler, som man ofte fik som tilbehør til is før i tiden. De fås i ethvert supermarked.