Farvestrålende og eksotisk acai bowl

En acai bowl er en skål fyldt med selvforkælelse. Du blander frugt, mælk og acaipulver til en læskende smoothie, som du hælder i skål, topper med alverdens lækkerier og spiser med ske. Acai bowl spises af mange som morgenmad, men kan også sagtens nydes som en sund dessert. Hovedingrediensen er acaibær, der vokser på acaipalmen, som vokser i Brasilien. The Organic Boho, som laver økologiske og veganske acai bowls, har delt deres favoritopskrift med os. 

Læs også: Kom med på marked: Fokus på design og bæredygtighed

Dette skal du bruge til at lave en acai bowl:

Til bowlen:

  • 1 banan
  • 1 spsk rå cacaopulver
  • 1 dl frosne blåbærbær
  • 1 dl mandelmælk (gerne sødet)
  • 2 spsk acaipulver eller 100 g frossen acaipulp (fåes i Irma)

Prøv en anden sund morgenmad: Hurtig havregrød med chia, æble og kanel

Forslag til topping:

  • Årstidens bær
  • Banan
  • Stedmorblomster eller bladene fra morgenfruer
  • Gojibær
  • Kokosmel vendt med hindbærstøv eller passionsfrugtstøv
  • Smoothe peanutbutter
  • Mejool dadler
  • Granola

TIP: Læg også frugt i bunden af din acai bowl, og hæld smoothien over. Brug fx tynde skiver bananer og mejool dadler - det giver en lækker sødme til den syrlige smoothie. 

Sådan laver du acai bowl:

  1. Hæld ingredienser til bowlen i en stor blender. Undgå at blenderen er for fuld for ikke at svine køkken og tøj til. 
  2. Blend til at bowlen har en konsistens, som er lidt tykkere end smoothie. Bowl skal være lidt tykkere end smoothie, for at topping kan flyde oven på.
  3. Pynt bowlen.
  4. Din acai bowl er færdig og klar til at nydes med det samme.

Opskriften er udviklet af The Organic Boho, hvis mærkesager bl.a. er redde planeten ved at være økonomisk, socialt og miljømæssigt bæredygtig samt at få folk til at spise sundere. 

Dessertklassiker i nye klæder: Bananasplit med karamelsauce

Se her, hvordan The Organic Boho laver en acai bowl: