Tilbehør

Farvestrålende og eksotisk acai bowl

En sød og syrlig frugtsmoothie hældt i skål og toppet med alverdens lækkerier. Den eksotiske acai bowl er et hit på morgenbordet, for den er både sund og smager dejligt - og så er den pæn at se på!
af Ida Pedersen. 9.05.2017 / Opskrift: The Organic Boho.
Acai bowle med banan, hindbær, spiselige blomster, og peanutbutter

En acai bowl er en skål fyldt med selvforkælelse. Du blander frugt, mælk og acaipulver til en læskende smoothie, som du hælder i skål, topper med alverdens lækkerier og spiser med ske. Acai bowl spises af mange som morgenmad, men kan også sagtens nydes som en sund dessert. The Organic Boho, som laver økologiske og veganske acai bowls, har delt deres favoritopskrift med os.

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 spsk rå cacaopulver
  • 1 dl frosne blåbærbær
  • 1 dl mandelmælk (gerne sødet)
  • 2 spsk acaipulver eller 100 g frossen acaipulp (fåes i Irma)

Topping

  • Årstidens bær
  • Banan
  • Stedmorblomster eller bladene fra morgenfruer
  • Gojibær
  • Kokosmel vendt med hindbærstøv eller passionsfrugtstøv
  • Smoothe peanutbutter
  • Mejool dadler
  • Granola

Sådan laver du acai bowl

  1. Hæld ingredienser til bowlen i en stor blender. Undgå at blenderen er for fuld for ikke at svine køkken og tøj til.
  2. Blend til bowlen har en konsistens, som er lidt tykkere end smoothie. Bowl skal være lidt tykkere for, at topping kan flyde oven på.
  3. Pynt bowlen med de forskellige toppings.
  4. Din acai bowl er færdig og klar til at nydes med det samme.

TIP: Læg også frugt i bunden af din acai bowl, og hæld smoothien over. Brug fx tynde skiver bananer og mejool dadler - det giver en lækker sødme til den syrlige smoothie.