Se også
Tilbehør
Saltede agurker
Du kender nok de syltede, men har du nogensinde prøvet saltede agurker? Princippet er lidt det samme, og de smager da også mindst lige så godt - bare lidt mere saltet.
af Redaktionen. Stylist Marie Melchior
10.02.2021
Foto: Jakob Helbig.
- 800 g agurk
- ½ l lagereddike
- 400 g sukker
- 75 g havsalt
- 1 spsk. hele korianderfrø
- 1 spsk. dildfrø
- 1 spsk. hele hvide peberkorn
Sådan gør du:
-
Skyl agurkerne, og skær dem i skiver på 5 cm.
-
Læg dem i rent sylteglas.
TIP: Skyl evt. glasset i Atamon, før agurkerne kommes i. Så holder de længere.
-
Hæld lagereddike, sukker og havsalt i en gryde sammen med krydderierne.
-
Kog lagen op, til sukker og salt er opløst.
-
Afkøl lagen helt, og hæld den over agurkerne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
-
Luk glasset til, og stil agurkerne på køl i nogle dage, før de skal spises.
-
De saltede agurker holder sig længe på køl.
-
Spis dem som lidt surt/salt tilbehør til kylling, frikadeller eller hakkebøffer.
Se også