Annonce
Tilbehør

Saltede citroner

Saltede citroner bruges især i det marrokanske køkken, men de er faktisk godt tilbehør til det meste mad. Lav selv dine saltede citroner med denne opskrift!
af Redaktionen. Stylist Marie Melchior10.02.2021Foto: Jakob Helbig
Annonce

  • 8 usprøjtede citroner
  • 5 spsk. havsalt
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 tsk. hele hvide peberkorn
  • 5-6 laurbærblade
  • 2 dl olivenolie
Annonce

Sådan salter du citroner:

  • Skyl citronerne, og skær 6 af dem i tynde skiver.
  • Læg 1 lag af citronskiver i et rent syltetøjsglas.
  • Strø salt over og herefter koriander, hvid peber og 1 laurbærblad.
  • Gentag proceduren, til der ikke er flere citroner.

  • Hæld olivenolien over.
  • Pres saften fra de 2 resterende citroner i glasset. Citronskiverne skal være dækket helt til af lagen (tilføj evt. mere salt og olie, hvis citronskiverne ikke er helt tildækkede).
  • Luk glasset, og lad det stå mørkt og koldt i mindst 10 dage, før du bruger citronerne i madlavningen.

TIP

Saltede citroner smager godt til gryderetter med lam og fjerkræ. Brug dem også i salater, eller bland dem med dine yndlingsgrøntsager som tilbehør.

Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce