Tilbehør

Syltetøj med bær og ingefær

Sådan laver du en skøn hjemmelavet syltetøj - det tager ikke lang tid, og så smager det bedre end det færdigkøbte.
af Tekst og 7.08.2013 foto: Anita Lindberg

Syltetøj - det skal du bruge:
Med denne opskrift får du 1 stort glas syltetøj.

½ kg brombær
½ kg hindbær
1 spsk revet ingefær
1 vaniljestang
300 g sukker
1 brev geleringspulver
Atamon

Få flere gode råd om syltning her

Syltetøj - sådan gør du:
Brombær, hindbær, ingefær og korn fra vaniljestangen kommes i en gryde og opvarmes. Lad det småkoge i et par minutter. Hæld sukker i, og lad det simre et par minutter, til sukkeret er opløst. Er marmeladen for tynd, tilsættes geleringspulveret. Marmeladen hældes på atamonskyllede glas med tætsluttende låg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip til din syltetøj!
Du kan også vælge kun at bruge hindbær eller brombær.

Lav syltetøj i en håndvending:
Hjemmelavet syltetøj med bær er en dejlig luksus, som kan laves i en håndevending i hverdagen af de frosne bær, man har i fryseren. Kom 300 g bær (fx skovbær, hindbær, solbær eller hindbær og blåbær) og 1 spsk vand i en gryde, og kog ved svag varme, til bærrene er tøet (ca. 10 minutter). Luk for blusset, tilsæt 150 g sukker, og vent, til det er smeltet. Syltetøjet er lidt tyndt, men er super på yoghurt, skyr, i grød og på is og går også an på et stykke brød, hvis man ikke går så højt op i, at det løber lidt. Opbevar syltetøjet i køleskabet.