Rosiner kan hjælpe på et lavt energiniveau
Annonce

3 naturlige måder at booste dit energiniveau

af Aller Creative Studio, annonce for California Raisins 16.06.2021
Et lavt energiniveau kan let gøre en ellers god dag fuldstændig uoverskuelig. Men der er heldigvis råd for den lave energi – og det inkluderer hverken chokoladebarer eller litervis af kaffe!

Det sker lidt for ofte: Vi vågner egentlig friske og veludhvilede, men ud på de sene eftermiddagstimer er vores energiniveau dalet en hel del, og det kan være svært at finde overskud til alt det, vi elsker at bruge vores fritid på – en gåtur med hunden, en eftermiddag i haven eller et kreativ projekt.

I sådan en situation kan det godt være fristende at ty til den hurtige chokoladebar eller ti kopper kaffe – men vi ved jo dybest set godt, at det ikke er den bedste løsning.

Der er heldigvis andet at gøre.

3 ideer til nemt og ubesværet at holde energien oppe hele dagen

1. Drik vand

Kroppen består af omkring to tredjedele vand, og er du dehydreret, påvirker det hele kroppen – også hjernen. Dehydrering kan føre til blandt andet hovedpine, koncentrationsbesvær og træthed. Derfor anbefales det, at man drikker mellem en og halvanden liter væske i døgnet. Alle drikkevarer tæller med, men anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen er, at drikker vand. Lyt til din krop, og drik vand, når du er tørstig, når du er fysisk aktiv, og når du spiser. En anden grund til at drikke vand er, at du slukker tørsten, og dermed mindsker du lysten til sodavand og andre søde drikkevarer, som øger risikoen for huller og syreskader på tænderne.

2. Spis rosiner

Rosiner anses for at være sundt slik på grund af deres lækre, søde smag og de gavnlige effekter på kroppen. Rosiner indeholder nemlig masser af vitaminer og mineraler, som hjælper kroppen med at opretholde energiniveauet, og derfor er rosinen faktisk en lille energibooster i sig selv. Der er også C-vitamin i rosiner, som er med til at styrke immunforsvaret. Det tilskud af jern, fosfor, kalium og magnesium, der er i rosiner, giver bedre blodomløb, og uden jern kan du blive træt og ufokuseret. På den måde er rosiner et rigtig godt alternativ til chokoladebaren, som nok kan give energi, men ellers ikke er særlig sund.

3. Brug tid udenfor

Måske har du oplevet, at du har mere energi om sommeren end om vinteren. Det kan skyldes, at du får for lidt D-vitamin i vinterhalvåret. En stor del af vores D-vitamin får vi fra solen, og derfor får vi for lidt lys i løbet af dagen, kan vi blive trætte og energiforladte. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at man er ude i solen i 5-30 minutter flere gange om ugen. Bare det at opholde sig i lys og frisk luft kan give dig energi. Hvis du samtidig kan få pulsen lidt op udendørs, øger du produktionen af endorfiner, som får humøret til at stige, hvilket kan give dig mere energi.

Rosiner kan hjælpe på lav energi

Californiske Rosiner

I den varme og solrige San Joaquin-dal i Californien dyrkes og tørres de kernefri grønne vindruer, Thompson Seedless, og bliver til mørke, saftige rosiner. Fordi californiske rosiner bliver tørret naturligt i solen og ikke kunstigt, er de naturligt sødere og skal ikke tilsættes sukker. Californiske rosiner er altså en energikilde, som ikke får blodsukkeret til at stige hurtigt, men i stedet frigiver energien langsomt.

Californiske rosiner indeholder masser af vitaminer og mineraler, blandt andet kalium, calcium, jern, magnesium, fosfor, zink, A-, B-, C- og E-vitamin.

Californiske rosiner er en alsidig ingrediens, som kan tilføjes til mange forskellige retter, blandt andet din morgenmad eller frokostsalat.

Læs mere om California Raisins på Facebook, på Instagram eller her.