Afternoon tea
Tips og tricks

Afternoon tea

af Susser Feit 3.10.2013
Foto: Helle Schønning og PR.
Nyd din afternoon tea på på britisk manér uanset om du er hjemme i din egen stue, i København eller i England.

Skik følge eller…. I England er der visse konventioner for, hvordan te indtages. Lær etiketten og nyd det formfuldendte ritual. Inviter til afternoon tea hjemme i hyggelige og varme omgivelser eller tag ud og nyd en kop te i byen. Hvis du holder afternoon tea hjemme, så kan du med fordel klikke dig igennem vores galleri og se, hvordan du kan få den britiske te-stemning hjem i din egen stue. Uanset, hvor du nyder din te, så er her et par etiketter, der gør din afternoon tea lidt mere britisk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan nydes scones
Flæk din scone i over- og underdel og bryd en bid af. Forsyn bidden med en smule clotted cream, syltetøj eller lemoncurd. Put det i munden og nyd livet. Gentag proceduren i fredsommeligt tempo.

Sukker i teen
Rør ikke energisk rundt i teen som om du laver mad. Skub teskeen diskret frem og tilbage med buen væk fra dig selv.

Citron eller mælk
Begge dele vil blive tilbudt, og det er en ren smagssag.

Mælk eller te først?
På Goring hældes mælken i koppen først og teen bagefter. Andre hævder, at teen skal skænkes først og dernæst mælken, selvom det ganske vist giver rande af garvesyre i koppen.

Bestik eller fingre
Sandwicherne kan spises med fingrene, skønt der ligger kniv og gaffel ved kuverten. De er af samme grund skåret fint og småt.

Afternoon Tea i Danmark
Hvis vejen ikke går om London, så leverer A.C. Perch's i København flere udgaver af det klassiske tebord i deres stemningsfulde Tea Room. Læs mere her

Inviterer du til afternoon tea hjemme hos dig selv, så få en skøn opskrift på kanel- og orange scones her

Og hvis du lægger vejen forbi England så husk også:
Udover de ovenævnte skikke, så er der to ting, der især er vigtige, hvis du er til afternoon tea i England.

Dresscode
Man klæder om til Afternoon Tea. Det er sikrest med en kjole til damer samt jakke og slips til herrer. Spørg ved bestillingen.

Bestil bord
På de mest elegante hoteller som The Dorchester, The Ritz, Browns Hotel, The Goring Hotel m.fl . kræves reservation i rigtig god tid.

Gode te-adresser i England

• Algerian Coffee Store, 52 Old Compton Street, W1 er en af Londons ældste tebutikker fra 1887 med over 200 slags te fra hele verden. Se mere her

• Fortnum & Mason, 181 Piccadilly, W1, det fine gamle stormagasin fra 1707 er genialt for teelskere. Har alt fra te over lækkert tilbehør til porcelæn.

• The Tea Council lister alle de testeder, der er medlemmer af The Tea Guild, der tjekker kvalitet og standard. Få tips om steder og traditioner på Se mere her

Læs også: Vild med te