Kager

Klassiske scones

Scones er en klassiker på det engelske tebord. Spis dem med hjemmelavet lemoncurd eller syltetøj og sammen med en kop god sort te.
af Cecilia Fahlström 6.04.2016 Foto: Tia Borgsmidt.
Opskrift: Klassiske scones
10 personer

Scones

  • 250 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 50 g koldt smør
  • 65 g mælk
  • 65 g kærnemælk

Til pensling

  • 2 æg

Scones er den ultimative klassiker på tebordet! De er et absolut must, når englænderne serverer afternoon tea, og der er god grund til at gøre dem kunsten efter. Scones er en mellemting mellem en bolle og en kage, når du flækker dem og spiser dem med dit yndlingsfyld. Prøv dem fx med lemoncurd, syltetøj eller chokoladepålæg.

Hvis du vil have chokoladescones, tilsætter du bare et par håndfulde grofthakket chokolade.

Servér dine scones med hindbærfrysetøj

Sådan laver du klassiske scones

  1. Tænd ovnen på 220°. Sigt hvedemel, bagepulver, flormelis og salt i en skål. Riv smørret på et rivejern, og drys det i skålen.
  2. Hæld mælk og kærnemælk i skålen, og saml dejen. Pisk evt. dejen sammen med en håndmikser med dejkroge.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, indtil den er ca. 1 cm tyk. Tryk runde scones ud med en udstikker, der måler 6-7 cm i diameter.
  4. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med et sammenpisket æg. Bag sconesene i ovnen i 10-12 minutter. Hold godt øje med dem, og tag dem ud, når de får en flot brun farve.

Smør lækker smørechokolade med hasselnødder på dine scones!