Klassiske scones

Scones er den ultimative klassiker på tebordet! De er et absolut must, når englænderne serverer afternoon tea, og der er god grund til at gøre dem kunsten efter. Scones er en mellemting mellem en bolle og en kage, når du flækker dem og spiser dem med dit yndlingsfyld. Prøv dem fx med lemoncurd, syltetøj eller chokoladepålæg.

Hvis du vil have chokoladescones, tilsætter du bare et par håndfulde grofthakket chokolade.

Servér dine scones med hindbærfrysetøj

Klassiske scones

10 stk.

Det skal du bruge til scones:
  • 250 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. flormelis
  • ¼ tsk. salt
  • 50 g koldt smør
  • 65 g mælk
  • 65 g kærnemælk 
Til pensling:
1 æg
 

Sådan laver du scones

  1. Tænd ovnen på 220°. Sigt hvedemel, bagepulver, flormelis og salt i en skål. Riv smørret på et rivejern, og drys det i skålen.
  2. Hæld mælk og kærnemælk i skålen, og saml dejen. Pisk evt. dejen sammen med en håndmikser med dejkroge.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, indtil den er ca. 1 cm tyk. Tryk runde scones ud med en udstikker, der måler 6-7 cm i diameter.
  4. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med et sammenpisket æg. Bag sconesene i ovnen i 10-12 minutter. Hold godt øje med dem, og tag dem ud, når de får en flot brun farve.