Modne mangoer
Tips og tricks

Sådan ved du, om en mango er moden

af Christina Riis. 11.06.2023
Foto: Inge Skovdal.
Vælg den perfekte mango hver gang! Det er ikke nok at se på farven, når du skal tjekke, om en mango er moden - ser her, hvordan du gør det!

Du skal bruge dine sanser, når du skal teste, om en mango er moden - og det er ikke nok med synet!

Sådan tjekker du, om en mango er moden

Du kan som udgangspunkt ikke se på en mango, om den er moden. Det er derfor nødvendigt, at du også dufter til den og mærker på den. Læs her, hvad du skal dufte og mærke efter, og få tips til at fremskynde modningsprocessen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mærk efter

En moden mango vil være lidt blød, når du trykker let på den, ligesom en moden avocado eller fersken. Den skal dog ikke være så blød, at det efterlader mærker - så er den overmoden. Den skal nærmere være lidt eftergivende og spændstig.

Moden mango dufter

En moden mango dufter af – mango. Den skal dufte sødt, og hvis den ikke rigtig har nogen duft, er den højst sandsynligt ikke moden endnu.

Kan farven indikere modenhed?

Modne mangoer kan variere i farve, så farven alene er ikke altid en pålidelig indikator. Faktisk siger farven mere om, hvor mangoen stammer fra, end om hvor den befinder sig i sin modningsproces.

Dog kan mangoen have små, sorte pletter, og de er altså ikke et tegn på, at den er for gammel. Tværtimod vidner det om et højt sukkerindhold, så det er altså et godt tegn på, at din mango er fuld af sødme.

Få en umoden mango til at modne

Hvis mangoen ikke er helt moden endnu, kan du placere den i en papirpose ved stuetemperatur, og den vil modne over et par dage. Alternativt kan du lægge den sammen med andre frugter, så skulle processen også gerne blive fremskyndet.

TIP: Undgå at opbevare umodne mangoer i køleskabet, da kulden vil stoppe modningsprocessen.