Desserter

Risalamande med pinjekerner

Prikken over i’et er risalamande. Her er den varieret, så den er lavet på pinjekerner og slet ikke mandler. Til gengæld er der lækre marinerede svesker til.
af Anna Hedegaard 6.11.2020 Foto: Jakob Valling/valling.com
Risalamande med pinjekerner

Risalamande med pinjekerner - alternativ juleopskrift

1 l mælk
125 g grødris
1 knivspids salt
1 stang vanille
50 g pinjekerner
3 dl drænet yoghurt
3 dl fromage blanc
Florsukker efter smag

Kom mælk, ris, salt og vanille i en gryde. Lad grøden koge ved svag varme i 10 minutter. Tag den af blusset og kom låg på. Sæt den ind i sengen godt pakket ind i aviser og dyner. Efter 2 timer er grøden perfekt. Tag vanillestangen op og afkøl risengrøden helt. Hak pinjekernerne og vend dem i. Vend yoghurt og fromage blanc i. Smag din risalamande til med florsukker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Leder du efter den rigtige? Klassisk risalamande opskrift.

ARMAGNACMARINEREDE SVESKER:
1 dl vand
100 g sukker
24 svesker uden sten
1 dl armagnac (kan erstattes med cognac, brandy eller lignende)

Kog vand og sukker op. Tilsæt sveskerne og pocher dem i cirka 10 minutter. Tilsæt armagnacen, og lad blandingen køle af. Portionsanret risalamanden og server sveskerne til.