Besøg på en pilemark

Den anden dag slog min hustru og jeg vejen forbi Vallø Pil, hvor ejerne dyrker mere end 22 forskellige sorter pil. De bruger pilen til mange forskellige slags flet i fantastiske farver.

Tirsdag, 1. maj 2018 - 10:42 - Tekst og Foto: Kenn Römer-Bruhn.

Det er de hyggeligste steder, jeg får lov at besøge, når jeg researcher idéer til vores skønne havemagasin, Alt om haven. Denne gang var jeg et smut forbi Vallø Pil, hvor Erland Andersen og hans hustru tog pænt imod mig og min hustru, der var med denne gang. 

Jeg fik en god snak med Erland, der har en enorm viden om at dyrke pil til flet. På deres mark dyrkes 22 forskellige sorter. Nogle sorter er egnet til det helt fine pileflet, mens andre er grove og bruges til hegnsflet. Farverne varierer i de mest fantastiske nuancer inden for gul, grøn, orange, okker, rød, brun, chokolade og sort. Nogle er duggede, mens andre er helt glatte. 

Humlebien: Alt, hvad du skal vide

Efter et interview og en omgang fotografering kørte vi af sted med forskellige stiklinger på bagsædet. Hjemme igen blev stiklingerne taget under kyndig behandling – og det kommer du til at læse mere om på mine havesider i haveguiden i magasinet Alt om haven. 

Se også: Klematis - sådan planter du klematis

 

Læs mere om:

Læs også:

Singapore Botanic Garden er en skøn have, som virkelig er anbefalelsesværdig.
Wisley Garden er en smuk have, som er værd at besøge.
Chelsea Flower Show er en oplevelse værd. Her får du indblik i de allernyeste trends til haven.