Hus

Bolig med hjertevarme og kreativitet

af Annette Riis-Cartensen / Foto: Stine Heilmann 7.01.2015
Stilen er klassisk industriel med kulørte og kreative detaljer. Kig med i galleriet, hvor vi viser dig alle de kreative detaljer, og få fif til, hvordan du selv skaber stilen.

En pink ghettoblaster og masser af farverig kunst på væggene. Der mangler ikke mønster og detaljer i den gamle villa i Charlottenlund. Rammerne er ellers ikke noget, der skriger farver og striber. For i den gamle villa er alt, hvad der tilhører af gulve med stilig sildebensparket og elegante stukkanter. Det er takket være de klassiske rammer, at den kulørte indretning fungerer. Det er i kontrasten, det personlige opstår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Boligindretning: En lille lejlighed i byen

Hjemmets mest markante møbel, det enorme vitrineskab ved spisebordet, er bygget af gamle vinduespartier, som er fundet på genbyg.dk, mens spisebordet er lavet af en gammel stalddør i elmetræ, som har fået ben. De rå genbrugsmøbler bidrager til den grafiske, næsten maskuline bundklang, boligen er præget af. Men samtidig er der med generøs hånd spredt tekstiler, brugsgenstande og ikke mindst børnekunstværker over hele lejligheden.

Kærligheden til dansk møbeldesign og kunst er tydelig i enhver krog af villalejligheden. Især de mange forskellige Syverstole af Arne Jacobsen præger indretningen – både betrukket med koskind og rødt læder samt en stabel af de traditionelle, hvidlakerede modeller.

Boliggalleri: En moderne bolig i beton

Grib stilen - Fem kreative idéer til dit hjem

Styr på rodet
Arrangér indholdet i vitrineskabe i farveorden. Det giver et mere roligt udtryk.

Stillebener med stil
Gå efter et ulige antal ting, der varierer i højder og bredder. Det giver øjnene noget at arbejde med.

Få kunst til at passe
En god måde at binde kunsten på væggene sammen med resten af rummet på er at møblere rummet med enkelte ting eller møbler i en nuance, som også er at finde i kunstværket.

Rum i alrummet
Markér de forskellige ‘afdelinger’ i dit åbne køkken-alrum med fx forskellige gulvbelægninger. Det fremhæver de enkelte funktioner og giver en bedre
rumfornemmelse.

Stort er godt
Bor du med store rum, så gå efter ‘store’ møbler og lamper. Små stole og nipslamper forsvinder på mange kvadratmeter. Desuden er det nemmere at skabe en stil med større, mere effektfulde møbler.

Inspiration: 5 idéer til en harmonisk bolig

Se den kreative bolig i galleriet nedenfor