Hus

En moderne bolig i beton

af Isabelle Olander Bearbejdet og Kristine Høeg. Foto: Hanna Björkstedt 31.10.2014
Beton er hipt og kan integreres på fineste vis i indretningen. Ejerne af denne bolig skiftede bylivet ud med vild natur på landet. Det overordnede tema er stilrent betonpalads med masser af naturlige elementer.

På øen Gotland sydøst for Stockholm findes et ombygget bryghus på 1862. Stilen er rendyrket, hjemmebygget industristil i beton, stål og patineret træ med indslag af natur og genbrug. Normalt er betonboliger noget, der bliver forbundet med storbyforstæder fra 70’erne, men bag denne bolig befinder sig et kompromisløst hjem i beton, hvor naturelementer og ikke mindst familien selv sørger for den varme stemning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også galleriet: 10 rustikke køkkener

Harmoni er et af de væsentligste elementer i denne bolig. Så snart man træder ind i boligen, fornemmer man grundtanken – her er kun det, der er brug for. Støbt beton og pudset kalksten, stålstel, geometriske former, nøgne pærer og brugsgenstande, der også pynter. Den gennemførte enkelhed giver ro.

Læs også: Grib stilen: Nordisk spisestue

5 tips til en bolig i harmoni:

  • Eksperimenter med genbrug og vær ikke bange for at sætte i stand på ny.
  • Brug bløde elementer i din indretning, der kan veje de asketiske og lidt hårde elementer op. Naturens elementer står også i fin kontrast til et hjem i beton.
  • Indret køkkenet med flere høje indskudsborde og skamler – på den måde er det nemt at tilpasse rummet antallet af mennesker, der skal være der. Uanset om de skal drikke vin eller rent faktisk hjælper til.
  • Brug bøger i indretningen til at vise, hvem du er. De kan samtidig fungere som levende udstillinger, der forandrer sig i takt med, at du begynder på nye bøger.
  • Bind inde og ude sammen. Forlæng husets indretning på udearealerne ved at bruge nogle af de samme genstande og lave stillebener af genstande, der kan holde til vind og vejr.

Læs også: Fremtidens køkkentrends

Træd med indenfor i boligen, der emmer af moderne beton – se galleriet herunder!