boliggalleri
Hus

Boliggalleri: Billedhuggerens lyse rum

af Christina B. Kjeldsen / Styling: Rikke Graff Juel / Foto: Christina Kayser O. 18.10.2019
En næsten 100 år gammel villa danner ramme om hverdagslivet for familien Hvid, der med forsigtighed, møbelklassikere og en masse planter er flyttet ind i en tidligere kunstnerbolig.

Når Hanna Hvid og familien sætter sig omkring spisebordet i deres køkken, tager de plads i det, der oprindeligt var billedhugger Johannes Hansens atelier.

Det store vinduesparti, der tidligere gav et godt arbejdslys og blev brugt til at flytte store skulpturer ud af værkstedet, sender kaskader af dagslys indenfor.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Huset er helt specielt, det mærkede vi allerede, første gang vi trådte indenfor. Det har så mange smukke detaljer, og man mærker, at det her er et hjem, der emmer af kreativitet. Billedhuggerens atelier, vores køkken, er et rum, som man drages imod, og jeg elsker lyset, arkitekturen og nærheden til naturen, fortæller Hanna Hvid.

SE OGSÅ: Nordisk varme i det franske byhus

Et skatkammer af et hus

Planter er der masser af i villaen fra 1927, og de klæder den godt. Her går de små og store grønne skabninger nemlig i dialog med arkitekturen og de små spor, som kunstneren, der byggede huset, har efterladt sig.

– Før boede vi i en lejlighed i et nybyggeri, hvor vi havde indrettet os minimalistisk med rene, hvide flader alle vegne. Pludselig kom vi til det her skatkammer af et hus. Det stillede nogle andre krav til indretningen, og vi måtte revurdere vores personlige stil, siger Hanna Hvid.

Fra starten har de dog været bevidste om ikke at overmøblere rummene, da de ikke nænner at fjerne fokus fra de smukke detaljer, huset er født med.

Boliggalleri: Billedhuggerens lyse rum

boliggalleri

Her bor: Hanna Hvid, indehaver af plantewebshoppen Hello Nature, sammen med sin mand Kristian Hvid Jakobsen og deres tre børn.
Bolig: Villa på 280 m² fra 1927 i Lyngby, nord for København.
Stil: Møbelklassikere og naturmaterialer i art deco-inspireret arkitektur.

boliggalleri

Et snedkerkøkken, der passer ind i husets ånd og oprindelige detaljer, er en respektfuld løsning til den gamle kunstnerbolig, Hanna Hvid og hendes familie er flyttet ind i. Snedkerkøkkenet her er fra Frederiksberg Snedkeri.

køkken inspiration

Åbne hylder, der hverken stjæler unødig plads eller dagslys, er et godt alternativ til overskabe, hvis du gerne vil have et lyst og rummeligt køkken. Håndlavet keramik fra Caiob.dk og billeder og fotokunst fra bl.a. Sofie Børsting og Kayser-O.com.

boliggalleri

Familien Hvids villa i Lyngby var tidligere hjem og atelier for billedhugger Johannes Hansen (1903-1995), der fik huset bygget i 1927. Han står blandt andet bag den store skulptur Siddende unge mennesker, der står ved Dronning Louises Bro i København. Lampen, der ligner en sky, er lavet af nogle af husets tidligere ejere.

boliggalleri

Bordet er fra Restoration Hardware, og stolene er Wegners Y-stole, der er i produktion hos Carl Hansen & Søn. Lamperne er fra Normann Copenhagen, mens krukken med en violinfigen i vinduet er fra Muubs. Fotokunsten er fra Kayser-o.com og Poster & Frame, mens keramikken og skålene på bordet er en blanding af loppefund og ting fra Stilleben.

SE OGSÅ: Velbevaret villa i Vedbæk

boliggalleri

Den indbyggede reol over døren mellem stuen og gangen fungerer som en opskaleret sætterkasse til udstilling af keramik, kunsthåndværk og planter. Planten er en violinfigen og krukken fra Hello Nature.

boliggalleri

Det kunstfærdige vindue i væggen mellem stue og kontor matcher husets art deco-inspirerede arkitektur og fungerer som en kanal, der sender dagslys fra kontoret til stuen. Sofaen er fra Hay, og lænestolen er designet af Eames for Vitra.

boliggalleri

Soveværelsets hvide vægge giver plads til, at rummets interiør kan holdes i mørke farver, uden det virker trangt og tynget. Sengen er fra Tempur, velourpuderne fra Christina Lundsteen, og pendlen fra Oi Soi Oi.

boliggalleri

Mørke sten på badeværelset giver en luksuriøs og eksklusiv stemning, som messingelementerne og de gyldne mosaiksten her spiller fint opad.

SE OGSÅ: Arkitekttegnet arv i Gentofte