Farverig villa på Frederiksberg
Hus

Boliggalleri: Farverig villa på Frederiksberg

af Pia Olsen / Foto: Frederikke Lea Heiberg 16.08.2018
Kom indenfor i denne villa fra 1882, som har fået en trendy og farverig opdatering.

Da Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen første gang trådte ind over dørtærsklen i villaen på Frederiksberg, var de solgt.

− Vi blev især tiltrukket af den elegante spisestue med guldstuk og af den lyse vinterhave med de sprossede døre.
Det var dén kærlighed til de originale detaljer, der betød, at parret under et helt års renovering af deres nye hjem gjorde alt, hvad de kunne, for at bevare så meget som muligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

− Huset er fra 1882, og her er kælet for hver en detalje. Det er virkelig kvalitetshåndværk – fra den originale bladguldsstuk og de høje paneler til den måde, huset er bygget på. De håndværkere, vi har haft forbi i forbindelse med vores istandsættelse, har alle sagt: ”Man laver bare ikke den type håndværk længere.” Det er ikke til at betale i dag. Den type håndværk er værd at bevare og respektere. Samtidig giver husets originale karaktertræk en særlig charme og sjæl, vi ikke vil være foruden, siger Camilla Ramstrup.

SE OGSÅ: Arkitekstens Klassiske villa

Farver til alle rum

Efter renoveringen skulle parret i gang med indretningen, og deres første skridt var at lave en farvehistorie for hele huset på én gang.

De lagde en masse farveprøver og tapeter op for at se, hvad der fungerede sammen for at opnå en rolig og harmonisk helhed af blide farver.

Med farverne på plads stod de over for den store opgave at indrette husets 248 m², hvilket var 2½ gang større end det hjem, de kom fra.

Hjem for finurlige fund

Både Camilla Ramstrup og Mads Jørgensen har en forkærlighed for klassiske designikoner. Blandt andet står her en Bamsestol i stuen, og over det store Gubi-spisebord hænger en af PH’s Kogler.

− Jeg er meget fascineret af de danske designikoner. I mine øjne er det kunst. Bamsestolen var mit første store designkøb, og jeg var vild med den i årevis, før jeg valgte at købe den til mig selv. Den stol bliver et arvestykke, og dét har også en værdi for mig, siger Camilla Ramstrup.

Men der er noget, der sniger sig frem fra hylderne og hænger på søm rundt om på væggene. En særlig samling af skæve fund. Nogle er hjembragt fra parrets mange rejser, andre arvet fra bedsteforældrene eller nøje udvalgt i antikbutikker og på loppemarkeder. På pejsen står et kaminur, i spisestuen to taburetter fra 1820'erne, i køkkenet et melankolsk kaninbillede; bare for at nævne nogle få eksempler.

− Til trods for min passion for designikoner har jeg svært ved at være alt for konform. En møbelklassiker kan alle spare op til, men kun i vores hjem hænger den dér finurlige, antikke papirramme, som Mads og jeg har fundet i en sidegade i Bologna. Jeg har brug for at bo med noget, der er helt personligt. Der skal være noget, der trækker det klassiske og højpandede lidt ned. De skæve fund skaber følelsen af et hjem for os, siger Camilla Ramstrup.

SE OGSÅ: Nordisk boheme i klassiske rammer

Boliggalleri: Farverig villa på Frederiksberg

Her bor: Camilla Ramstrup, 39 år, med sin mand Mads Holm Jørgensen, 34 år og deres to piger, Kaya på 10 år og Marley på 2 år. Parret er ejere af tøjbrandet Apof og smykkebrandet Kinraden.
Bolig: Villa på 248 m2 fra 1882 på Frederiksberg.
Stil: Trendy og farverig opdatering af herskabelig indretning.

Har dit hjem mange pæne og rene linjer? Så vælg tæpper og puder med mønster, for at skabe lidt spræl i indretningen. Sofaen er fra Eilersen, gulvtæppet fra Knothouse, sofabordet fra Foxy Potato, og pendlen er fra Verpan. Fotoet af Bob Dylan er taget af Bent Rej.

Har dit hjem en karnap, kan du udnytte pladsen til at skabe en hyggelig og smuk lille læsekrog. Madrassen er fra Tapet-Cafe, puder fra The Apartment og skind fra Bloomingville. Bamsestolen er af Wegner, sidebordet Bell fra Classicon er købt hos 3 Falke Møbler, og puden i stolen er fra The Apartment.

Bevar dit hjems originale detaljer, som her hvor der er tilføjet en guldstuk og høje paneler. Farrow and Ball-vægfarverne hedder pavillion gray og mizzle, mens tapetet er Helene Blanches Marquise fra Tapet-Cafe. Spisebordet Moon er fra Gubi, spisebordsstolene er fra Søstrene Grene, og PH’s Koglen er købt hos Lauritz.com.

Møbler i naturlige materialer som fx. bambus kan skabe glød i hjemmet. Det går godt i spænd med mønstre og sarte farver. Bambussofaen er vintage, mens hynden er betrukket med stoffet Stensöta White fra GP&J Baker. Puden er fra Rue Verte og krukken fra Kähler.

Hav tålmodighed og forståelse for, at stemning og personlighed tager tid. Vægfarven 'Card room green' er fra Farrow and Ball. Skrivebordet er fra Handvärk, stolen er af Eames fra Paustian, og bordlampen Birdy er fra Northern. Papirkurven er fra Svenskt Tenn, og vasen i vinduet er designet af Stine Goya for Kähler.

Bind rummene sammen ved fx at lade de indbyggede møbler gå igen. Skabsvæggen er af elementer fra Kvänum, der også står bag køkkenet. Georg Nelson-uret er fra Paustian, serveringsbakken på væggen er fra franske Ibride, og radioen er fra Roberts.

Med behagelige barstole og god belysning får man nemmere lyst til at blive hængende i køkkenet. Køkkenet er fra Kvänum, gulvfliserne hedder Bluestone fra Klassiske fliser, mens barstolene er fra Gubi. Pendlerne er fra Tom Dixon.

På store badeværelser kan du sætte en skillevæg op, der markerer en opdeling mellem toilettet og resten af rummet. Vægfarven ammonite er fra Farrow and Ball. Skabene er fra Kvänum, og lamperne fra Bestlite hos Gubi. Armaturerne er fra Devon & Devon.

En skænk i mørkt træ er med til at bryde det hvide kolde rum og derved skabe hygge på badeværelset. Skænken er fra Homeish, håndklædevarmeren er fra Devon & Devon, og de marokkanske fliser er fra Klassiske fliser. Vintagebordlampen i Murano-glas er købt hos Studio Septimius Krogh.

Med tapet på væggene kan du lege med både mønstre og farver, det er med til at skabe struktur og dybde i rummet. Tapetet Sanderson Jacobean Tiole er fra Farrow and Ball hos Tapet-Cafe. Sengebordet er fra Kartell, væglampen fra Bestlite og vasen fra Royal Copenhagen. Sengen er fra Auping, og sengetæppet fra Søstrene Grene.

Mere inspiration? Se denne klassiske villa med støvede farver!