Hus

Boliggalleri: Fra pigeskole til nordisk hjem

af Mette Helena Rasmussen. Redigeret til web. / FOTO Tia Borgsmidt 12.03.2020
Cecilie Hertz og Malte Fryd forvandlede den tidligere Marie Kruse skole til et nutidigt nordisk hjem. Kom med indenfor i den historiske ejendom på Vesterbro.

Da Cecilie Hertz og Malte Fryd fik mulighed for at købe den historiske ejendom på Vesterbro, slog de til. Den havde tidligere huset Marie Kruses Pigeskole og krævede den helt store ombygning. – Jeg forelskede mig hovedkulds i de charmerende detaljer, de brede vindueskarme og de originale vinduer – ja selv støbejernsradiatorerne fik mit hjerte til at hoppe, fortæller Cecilie Hertz, der straks så potentialet i håndværkertilbuddet. Her var både direkte udgang til gården og en kælder, der kunne udnyttes til beboelse. De genbrugte de originale paneler, døre og karme for at bevare de klassiske elementer og fik en stukkatør til at fremstille nye rosetter og stuk i gips til hele lejligheden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Titanic i kælderen

SE OGSÅ: Nordisk lejlighed på Frederiksberg

Sætter i stand igen

Boliggalleri: Fra pigeskole til nordisk hjem

Hvem:Bolig: Stil:

Har du mørke vægge, kan du med en stor hvid lampe skabe kontrast og på den måde fremhæve vægfarven. Det gamle skab er et genbrugsfund, og bordet har parret selv bygget af MDF. Lampen i silke er fra Oi Soi Oi. Væggene i kontoret er malet med farven green bananas fra File Under Pop.

SE OGSÅ: Nyrenoveret rækkehus på Frederiksberg

Med bogkasser eller en reol malet i samme farve som væggen træder møblet i baggrunden, og du fremhæver i stedet de ting, der står i reolen. Farven hedder la vie en rose fra File Under Pop. Sofaen i blå velour er fra Hay, den spanske stol fås hos Fredericia Furniture, og krukken er købt hos Magnifique.

Få ældre bygningsdetaljer kan gøre meget for den samlede fornemmelse af historien bag et hjem. F.eks. som her i kælderen, hvor bygningens originale bjælker træder frem. Daybeden er fra Handvärk, loftslampen er fra Shop Dora, og tæppet er købt på en rejse til Marokko. Maleriet til højre har Cecilie Hertz malet.

Et gulv udført i flydende Weber-beton understreger, at soveværelset ligger i kælderen og derfor er et lidt mere råt rum. Sengetøjet er fra svenske Midnatt, og Myrestolen designet af Arne Jacobsen er fra Fritz Hansen.

Den historiske ejendom på Vesterbro I København husede tidligere Marie Kruses Pigeskole, der blev oprettet i 1869, men i dag er flyttet til Farum.

Mere inspiration?

Så se dette hjem, der blev forvandlet fra skole til billedkunstnerhjem