Nordstjerne_1
Hus

Boliggalleri: Julevillaen med de seks grantræer

af Pia Olsen / Foto: Mette Wotkjær 26.11.2019
Seks grantræer og en masse kogler og grene har fundet vej fra skoven til familien Bachs villa i december.

Egentlig begynder julen, længe før Henriette Bach finder kasserne med pynt frem i begyndelsen af december. Familien er nemlig glade for at gå ture i efterårsskoven, og her har Henriette altid noget med hjem.

– Min julestil tager afsæt i den nordiske natur, fordi julen for mig er nåletræer, grankogler og grene. Det er også nostalgisk jul, da jeg voksede op med den måde at jule på, fortæller Henriette Bach.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De naturlige fund ligger klar i familiens skur indtil den store pyntedag, hvor Henriette Bach og hendes datter slæber alt frem i køkken-alrummet for så selv at kreere en del af pynten.

– Vi laver en masse fine og forskellige dekorationer såsom kranse til vinduerne og hoveddøren og små krukker, som vi smider en masse pynt i. Og så godt med sløjfer og glimmer. Det er et værre svineri, men vi hygger os med det, og så rydder vi op bagefter, siger hun.

SUKKERTOPPE OVERALT

Ud over de hjembragte sager fra skoven tilføjer Henriette Bach ekstra julestemning med hele seks grantræer indendørs.

I stuen har hun pyntet et stort juletræ i mørke, dramatiske farver, og udsmykningen går igen på nåletræet på trappen.

Traditionen tro får børnene også deres helt eget juletræ. Derudover drysser Henriette Bach med løs hånd små grantræer og sukkertoppe i krukker overalt i hjemmet, hvor hun kan komme afsted med det.

MASSER AF GLIMMER

Julepynten er udvalgt til at flyde naturligt ind i den nordiske stil, hjemmet er indrettet i resten af året. Derfor bruger Henriette Bach også nuancer af grå, grøn, hvid og bordeaux, der ligger i tråd med de farver, som familien allerede bor med.

– Jeg holder af det enkle udtryk uden for mange vilde farver, der larmer, for jeg har brug for ro i vores hjem. Derfor skal julens pynt heller ikke tage magten fra det hele a la Gertrud Sand fra 'The Julekalender'. Pynten skal være en del af vores hjem, som det er, men naturligvis skal her udstråle jul og hygge, og det betyder blandt andet masser af glimmer på grene og kogler, så det skaber den rette julestemning.

Boliggalleri: Julevillaen med de seks grantræer

Her bor: Henriette Bach, 45 år, kreativ direktør og medejer af interiørfirmaet Nordstjerne, hendes mand og deres tre børn.
Bolig: Villa på 275 m² i Holte.
Stil: Nordisk med afdæmpede farver og naturmaterialer.

I stedet for at dække vinduerne til kan du nyde det frie udsyn i de lyse timer. Sæt i stedet forskellig slags grønt i krukker, der sender tankerne udenfor, når mørket falder på.

Hold dig til de støvede mørke farver, når du pynter juletræet som her. Det giver stil til pynten, selvom den er lavet af papir. Papirpynten er fra Nordstjerne.

Skind og jordfarver giver vinterstemning, men pas på med at overdosere de rustikke elemeter. Sofa og puf er fra Eilersen, mens sofabordet er fra Rosmosegaard, og de gyldne Nagel-stager fra Stoff.

Når du pynter juletræet, så tænk også gerne på formerne. Mix fx kugler med kræmmerhuse. Papirpynt fra Nordstjerne.

En grankrans i stofbånd er en simpel vinduespynt, der ikke bliver for pussenusset.

Hvis du er til den nordiske stil, så lad være med at dække dit træbord til med dug. Dæk i stedet et festbord, hvor det står bart sammen med naturlig pynt. Spisebordsstolene er fra &tradition, og spisebordet er fra Rosmosegaard.

Et hav af papirkugler og grene med rester af mos fra skoven kan sagtens tage sig elegant ud, hvis du holder dig til mørke farver og tilsætter dyre materialer såsom marmor. Ornamenter og marmorlysestager er fra Nordstjerne.

Antydningens kunst er elementær, hvis du ikke vil overpynte. Hæng kun et enkelt stykke pynt op udvalgte steder. Greb og stjernevedhæng er fra Nordstjerne.

Har du ikke plads til store træer, kan du snige naturen ind i form af minitræer i vindueskarme eller som gran bundet om stager.

Mix gerne nordisk pynt med bær eller blomster i kraftige farver, så indretningen ikke bliver for fersk.

Sæt et bloklys i en gammel krukke, og supplér med grene og stedsegrønt.

Soveværelset har også fået et træ. En pyntet cedergren i potte og en sukkertop til at skabe en naturlig julestemning. Sengen er fra Tempur, sengetøjet fra Ikea, og skindet fra The Organic Sheep. Taburetten er fra Rosmosegaard, og væglampen fra BestLite.

Mere inspiration?

Kom med indenfor i et gammelt byhus, som i december bliver forvandlet til det hyggeligste julehjem!