Klassisk jul
Lejlighed

Boliggalleri: Klassisk jul med blonder

af Glottipress / Foto: Liselotte Plenov 7.12.2016
Kom med hjem til kjoledesigner Elsa Adams, der foretrækker at pynte herskabslejligheden i Hellerup op med klassisk pynt og blonder.
Der dufter af gran, når man åbner døren ind til Elsa Adams’ 270 kvadratmeter store herskabslejlighed midt i Hellerup. Gran og ild i pejsen. Så kan stemningen næsten ikke blive mere julet. – Min julestil er gammeldags og klassisk. Jeg elsker duften af grøn gran, og til jul har vi fire juletræer. Et juletræ på hver side af pejsen og så det store træ, som skal være tre meter højt og nå helt op til loftet, fortæller Elsa Adams, hvis døtre Isabel på 9 år og Jaqueline på 11 år også får lov til at pynte deres helt eget træ på børneværelset. På det store juletræ skal der altid været noget gammelt, noget nyt, noget håndlavet, og noget der dufter, mener Elsa Adams. Hvert år finder hun sin gamle pynt frem og hænger den op sammen med spritny pynt, og træerne ved pejsen får et drys kunstig sne og istapper. Se også: Hvid jul, natur og tradition

Tid til at se på julelys

Elsa Adams har rig mulighed for at nyde både duften af jul og sin fine pynt døgnet rundt, for lejligheden rummer både familiens private bolig og Elsa Adams’ firma. Hun er modedesigner og står bag Elsa Adams Handmade, som især har fokus på selskabskjoler i blondestof. Hendes kontor ligger midt i lejligheden, men op til jul tilbringer hun dog lidt mindre tid der og lidt mere tid sammen med familien. – Min første prioritet i julen er at have tid sammen og at tage til juleudstillinger og se alle julelysene inde i byen. Hver jul vil jeg opleve Tivoli sammen med børnene. Og jeg nyder den stemning, som mit hjem fyldes med, når mine piger, min kæreste og jeg er sammen. Den bedste tid på dagen er, når her dufter af jul, og vi i fællesskab pynter op, fortæller Elsa Adams.

Der må være en blonde

Den lyse lejlighed er indrettet overvejende i sort og hvidt, og pynten er holdt i sølv, grøn, lidt guld og med masser af blondebånd til – nogle af blonderne er franske og tilovers fra Elsa Adams’ kjoledesign. Familien pynter også op med en ny julefarve hvert år, så i år hænger der bordeaux glaskugler på det store juletræ. – Min yndlingspynt er de store sølvkugler, men det afgørende er, at julepynten passer ind i hjemmets rammer, siger Elsa Adams. Det gør den. Fra køkkenet, pigernes værelse og badeværelset er der udsigt til gården. Men fra opholdsstuen med den hyggelige pejs og soveværelset med altan er der udsigt til Hellerup Kirke og de smukke hvide birketræer omkring den. Her går familien til gudstjeneste hvert år til jul. – Juleaften tænder vi de levende lys på træet og danser i stuerne. Vi synger næsten alle sangene i julesangbogen, men kun de første vers. Det er det samme hvert år, siger Elsa Adams, der samler hele familien omkring julebordet juleaften. – Vi spiser gås med laks til forret. Vi har en mandelgave til børnene og en til de voksne, og så har vi den traditionelle pakkeleg. Gavepapiret skal passe til juletræet – og der skal være en antydning af blonde. Naturligvis.

Kom med indenfor i hjemme ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.