Boligreportage - på besøg på bornholmsk herregår
Boligreportage

Boligreportage: Bornholmsk herregård med masser af charme

Tekst og 24.07.2019
foto: Lone Barslund.
Ved Svaneke ligger et lille landsted omgivet af lilla purløgsmarker og frodige skove. Også indretningen er en palet af fine farver og sammensætninger, der komplementerer hinanden. Kom med indenfor her.

Inde blandt træerne med en imponerende lilla purløgsmark i forgrunden ligger et lille, hyggeligt landsted på solskinsøen. Huset har smukke, karakteristiske karnapvinduer på førstesalen. Her bor Tina og Gene med deres datter Freja.

Huset er fra 1884, og man kommer dertil ad en lille og hyggelig, men stejl grusvej. Til huset hører et veltrimmet gårdmiljø, garager og udhuse af sortmalet træ. Fra hovedindgangen er der direkte adgang til haven, som parret har brugt mange timer på at skabe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Indretter med farver og genbrug

Det er udelukkende Tina, der står for indretningen af familiens hjem. Hun opdeler og indretter rummene i temaer og stemninger, som passer sammen på kryds og tværs. Da parret overtog huset, var alle vægge hvide, men det fik Tina hurtigt lavet om på, for hun er vild med farver.

– Jeg elsker at bruge farver i indretningen, fordi de giver rummene karakter og personlighed. Og så er det en god måde at skabe kontrast og dynamik på, som er noget, jeg godt kan savne i helt hvide rum, siger Tina.

Tina henter inspiration til indretningen fra rejser og hotelophold både her i landet og i udlandet. Hun kunne aldrig finde på at købe et klassisk designermøbel, fordi hun synes, de er lidt kedelige og alt for mainstream. I stedet finder hun parrets møbler på loppemarkeder og antikmesser.

Se de mange fine detaljer fra Tina og Genes bolig her:

1. Tina forsøger altid at skabe en vis orden i sine staudebede, men hun må desværre konstatere, at de altid kommer til at se ud som dem, hendes farmor havde i sin have. Det er dog ikke så ringe endda, da hun elskede at gå på opdagelse i sin farmors blomsterbede.

2. Spisebordet, der er lavet af gamle gulvbrædder fra et kloster i Nordjylland, er ifølge Tina hendes absolut bedste køb. Hun elsker dets rustikke udtryk, som her er sat sammen med Philippe Starcks meget lette og transparente spisestuestole og hans pendler, der også er transparente.

3. Opholdsstuen med tilhørende spiseafdeling er Tinas foretrukne opholdssted. De store, trekantede karnapvinduer med diagonale sprosseinddelinger er karakteristiske for huset. Derudover giver de fritlagte og bærende trækonstruktioner et rustikt og hyggelig udtryk til rummet.

4. På første sal er den lille gang lavet som én lang gallerigang for at kunne samle en masse billeder på ét sted i stedet for at dekorere alle vægge med nogle få billeder.

5. Da parret overtog huset, var der ikke meget have, så den er ganske nyanlagt med en træbeklædt terrasse, højbede og almindelige staudebede samt en indhegning til hønsene.

6. Parret har selv designet badeværelset. Fliserne og håndvasken af travertin har de fundet i Fired Earth. Selvom badeværelset er helt nyt, har det alligevel fået sjæl og historie, som om det altid har været en del af huset.

7. Tina elsker at arbejde med stemninger og farvekoordinering i indretningen, og det ses også i entréen. Buketten på bordet har Tina selv bundet.