Et stykke af skoven indenfor
Boligreportage

Boligreportage: Et stykke af skoven indenfor

Tekst og 18.10.2018
foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency.
Hos Tine Kjeldsen og Jacob Fossum inviteres naturen indenfor, når grankviste, kogler og levende lys sætter rammerne for en hjertevarmende julefest. Bliv inspirereret af de mange fine billeder.

Ude på landet midt i det glitrende, hvide vinterlandskab bor Tine Kjeldsen, Jacob Fossum og deres tre børn. Her inviteres naturen indenfor, når grankviste, kogler og levende lys sætter rammerne for en hjertevarmende julefest.

Flere fine boliger: Hyggelig stemning i det svenske orangeri

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det føles næsten som en gåtur gennem en snedækket vinterskov, når man træder ind i Tine Kjeldsen og Jacob Fossums spisestue. Her er vægge, gulve og lofter malet hvide, mens naturen leverer størstedelen af møblerne og julens pynt. Stedsegrønne nåletræer og møbler af træ skaber stemningen af skov overalt i hjemmet. Der er ild i pejsen, og selvom nætterne er kolde og frostklare, er der masser af varme og hygge indendørs.

På forkant med forberedelserne

Hjemme hos familien begynder julen altid meget tidligt. Hvert år tager de nemlig hul på højtiden allerede i september, når de samler grankogler og lærkegrene på den naturgrund, der omgiver deres fynske landejendom fra 1849. Det er en tradition. Alle de naturmaterialer pynter de op med den første søndag i advent.

– Man kommer langt med et par lærke- og fyrregrene, en kurv fyldt med kogler og levende lys. Jeg forbinder ikke julen med farven rød eller med kravlenisser, forklarer Tine, der dog henter de små nåletræer hos en gartner. De største står rundtomkring i hjørnerne i store krukker, mens en hel stribe minitræer pryder spisebordet og får hele spisestuen til at ligne et stykke af skoven udenfor.

På de grønne fyrregrene og nærmest grafiske lærkegrene med små kogler hænger også traditionel julepynt, dog af den helt enkle slags i sort, grå og sølv. En del af pynten har fulgt familien i årevis.

– Jeg skifter ikke så meget ud fra år til år, men hænger pynten op nye steder. Der skal være noget genkendeligt, siger Tine.

Se de smukke detaljer fra Tines julebolig i galleriet: