Haveindretning

Adventshygge i det svenske orangeri

af Kristin Fägerskjöld 10.12.2017
Foto: Anne-Charlotte Andersson
Der er hyggelig adventsfest i dette hjemmebyggede orangeri. Bliv inspireret af de mange pynteidéer, og snup de lækre opskrifter på søde julegodter!

Glashuset er varmet godt op, og kurvestolene dækket med fåreskind og plaider. Her i Nina Adolfssons svenske orangeri er alt gjort klar til den årlige adventsfest, hvor det gælder om bare at slå sig ned og nyde en hyggelig, varm stund, mens kulden raserer udenfor.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Indretningen i orangeriet er nøje udvalgt. Nina elsker den franske vintagestil, så fra loftet hænger to krystallysekroner, på hylder rundtomkring på væggene står gamle dåser, skåle og glasflasker, og julepynten er gammel og rustik og typisk lavet af materialer som zink og rustent metal.

Inspiration: Rustik julebolig

Julen er bragt indenfor

Nogle af de rødkindede æbler fra haven pynter i skåle sammen med gran- og fyrrenåle. Hvide juleroser er selvskrevne, eftersom de er Ninas favoritblomster. Hyacint- og amaryllisløg med grønne knopper står på sølvfade svøbt ind i mos, og eukalyptusgrene afgiver en herlig duft fra forskellige opsatser. Kranse af halm og grene hænger i vinduerne, og flere steder pryder skåle og dekorationer med kanelstænger, nødder og kogler.

Læs også: Sådan skaber du julestemning i orangeriet og udestuen

Grantræet er pyntet med papirkræmmerhuse dekoreret med gamle glansbilleder og guldbånd. Det veldækkede buffetbord fyldt med spiselige lækkerier og juledekorationer med hyacinter. På tværs af orangeriet har Nina masser af hylder med nips. Hun elsker gamle dåser, apotekerflasker og hestefigurer.

Se også: Årets smukkeste adventsdekorationer

Se med i galleriet hvor du også får nogle af Ninas fristende opskrifter: