Boligreportage fotograf Franne Voigt
Hus

Boligreportage: Fotografen væltede fem vægge, så lyset kunne strømme ind

af Karoline Mathilde Sohn Iversen. Redigeret til web. Styling: Camilla Tange Peylecke. Foto: Peter Kragballe. 19.05.2021
Der blev væltet fem vægge i villaen for at få så meget lys som muligt ind hos Franne Voigt. Han er fotograf, og derfor er lyset noget af det første, han bemærker, når han kommer ind i et hjem.

Når Franne Voigt køber et nyt hus, kigger han meget efter lys. I kraft af sit job som fotograf betyder lyset nemlig meget, og derfor forsøger han så vidt muligt at åbne hele huset, rive vægge ned og lave store vinduespartier.

– Jeg plejer at lave så store rum som muligt og lade lyset bestemme, hvad jeg gør, siger han.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Franne Voigt plejer efter tre-fire år i en bolig at købe og renovere noget nyt, fordi han har brug for at udvikle noget andet.

– Når jeg begynder at få nye idéer, mens jeg går rundt i det hjem, jeg bor i, så udlever jeg dem et nyt sted. I huset her har jeg slået fem vægge ned i underetagen for at lave så store og lyse rum som muligt, fortæller Franne Voigt.

Masser af kunst

Lyset er ikke det eneste, der afspejler, at Franne Voigt arbejder som fotograf. I de solfyldte rum er væggene nemlig prydet med kunst – både fotografier, billeder og udstoppede dyr.

– Det, der hænger på væggene, er det, der giver personlighed til hjemmet. Kunst, billeder og portrætter er med til at give en oplevelse af, hvem der bor i boligen. Den udstoppede kudu på væggen er jo noget, samtlige mennesker, der kommer ind i huset, spørger ind til. Og fotografierne fortæller jo også en historie om, hvem jeg er, og hvad jeg har oplevet, forklarer Franne Voigt.

Netop personligheden er især vigtig for ham, fordi et hjem med designermøbler hurtigt kan blive anonymt.

– Et hjem fyldt med designere kan være totalt identitetsløst, og for mig er det virkelig vigtigt, at der er noget personlighed. Derfor er jeg egentlig også åben over for nye unge designere, for jeg bliver overrasket over, hvor gode ting de laver, siger han.

LÆS OGSÅ: Birgitte Wuth har indrettet et hjem, der aldrig går af mode

På jagt efter klassikere

Selv om Franne Voigt er åben for at opdage nye designtalenter, er klassisk design dominerende i hjemmet. Han går efter rene linjer, simple, når han er på jagt efter et nyt møbel.

– Jeg kan meget godt lide det simple, så det er meget dansk design kombineret med personlig kunst, og så ville mine døtre nok sige, at det er lidt maskulint, siger han.

Det klassiske danske design jager han ofte på auktionssider, hvor han gennemsøger siderne efter noget, han synes, passer ind med det, han har i forvejen. Når han har færdigrenoveret et hus, finder han desuden nogle kroge, hvor forskellige ting kan passe ind.

– Når jeg har udset mig nogle spots, kan jeg godt finde på at gå på Lauritz og Bruun Rasmussen og købe noget, som jeg synes, kunne være fedt lige i dén krog. Men hvis ikke jeg synes, det er interessant efter lidt tid, så sælger jeg det igen, siger Franne Voigt.

Boligreportage: Fotograf Franne Voigt væltede fem vægge, så lyset kunne strømme ind

Fotograf Franne Voigt

Hvem: Franne Voigt, fotograf, hans tre døtre og hunden Benny.

Patriciervilla i Charlottenlund

Hvad: Villa i Charlottenlund på 230 m².

Spisestue med spiebord af Poul Kjærholm

Et rundt bord egner sig godt til middagsselskaber, fordi alle ved bordet kan se hinanden i øjnene. I den lyse spisestue her er det runde spisebord designet af Poul Kjærholm, og på bordet pynter en isbjørn, der er arvet.

Stue med sofa fra &Tradition og lampe fra Flos

Blå og grå er to farver, der går godt i spænd som her, hvor den blå veloursofa giver lidt kulør til det grå rum uden at overtage rummet. Lampen er fra Flos og sofaen er fra &Tradition.

Lyst køkken med &Tradition spisebordsstole

I 2013 designede Sami Kallio spisebordsstolen In Between for &Tradition, der siden er blevet en nymoderne klassiker. Her står en mørk version af stolen, hvilket giver modspil til det meget lyse køkken.

Mangler du køkken-inspiration? Så se 20 smukke køkkener lige her

Stuer en suite med sildebensparket

I de meget lyse og åbne rum er der kreeret et gråt univers. Tone i tone giver et strømlinet look, og her matcher sofaen fra Bolia, gulvtæppet fra Hay og sofabordet af Poul Kjærholm i de grå nuancer.

Børge Mogensen skænk med Flowerpot-lampe

Børge Mogensen var en af de mest anerkendte arkitekter og designere på den danske scene. Han er manden bag skænken, og ovenover hænger fotografier fra Grand Prix i Monaco, som Franne Voigt selv har taget. Lampen er fra &Tradition.

Indbygget reol i kontor med Wegner CH25-stole

Et tilpasset reolsystem gør det muligt at udnytte pladsen i et rum til fulde. Her flugter bogreolen af Copenhagen Interior Design med loftet. Stolene ved bordet er fra Gubi, og Snoopy-lampen er en af de mest klassiske lamper fra Flos. Den blev designet af Achille Castiglioni og har en marmorfod, mens skærmen fås i grøn, orange og sort. Til højre står to Wegner-stole - modellen hedder CH25.

Trappeopgang med sildebensparket

Maler du vægge og karme hvide, skaber du et lyst rum, som kan tåle kontrast i form af mørke billeder.

Badeværelser med sildebensfliser på gulvet

Fliser fra gulv til loft giver et ekstra luksuriøst og nostalgisk touch til badeværelset. Gulvklinker lagt i sildebensmønster og låger med ramme understreger fortidens æstetik. Badeværelsesmøblet er af Copenhagen Cabinet, og lampen over vasken er fra Vipp.

Soveværelse med indbyggede skabe

Brug opbevaring til at ramme sengen ind og skabe en hyggelig stemning i soveværelset.

MERE INSPIRATION? Så se også denne smukke villa, som er indrettet med inspiration fra både NY, London og København

Murstensvilla Østerbro