Hus

BOLIGREPORTAGE | Grønt refugium i Hamptons

Af Redaktionen 18.09.2015
For tre år siden blev ejeren af det amerikanske mærke rag & bone forelsket i et sommerhus i Bridgehampton på Long Island i New York. Ved at udvide huset med en kæmpe terrasse har han og familien fået det perfekte tilflugtssted fra byen: en grøn oase, der tilmed har et – for danskere – meget genkendeligt og hjemligt køkken

Marcus Wainwrights sommerhus i Bridgehampton, New York, hviler på tre tønder land. Det er omkranset af træer og ligger tæt på stranden. Da Marcus og hans familie købte huset for tre år siden, var det en overkommelig renovering, de gik i gang med.

– Vi har ikke ændret særlig meget indenfor. Vi valgte at beholde de gamle loftskonstruktioner, som et minde om dengang bygningen var en kartoffellade. Og vi har støbt gulvet i beton og ladet det fortsætte et stykke udenfor for at udviske skellet mellem indendørs- og udendørsrum, forklarer Marcus Wainwright.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Interiøret i huset er domineret af hvide og lyse nuancer, som her og der brydes af detaljer i træ. Hvide vægge, masser af dagslys fra vinduer og et hvidt vidunder af en køkkenø får huset til at emme af sommer.

LÆS OGSÅ: BOLIG | Sofakompagniet åbner nyt showroom

Til spørgsmålet om, hvorfor Marcus Wainwright valgte den hvide køkkenø fra det danske brand Vipp, svarer han:

– Jeg var på udkig efter et fritstående modulkøkken, og mens jeg googlede det, fik jeg pludselig øjnene op for Vipp.

Som en forholdsvis ny spiller i køkkenbranchen afslog Vipp først Marcus Wainwrights anmodning om at transportere deres europæisk-producerede køkken over Atlanten. Afstanden og forskellene i de to landes forbrugerregler var for store.

– Men det var dét køkken, jeg ville have, så jeg insisterede. Og her er det!

I modsætning til et skræddersyet køkken valgte familien Wainwright allerede eksisterende køkkenmoduler fra Vipp leveret som færdige produkter og designet ned til den mindste detalje – selv vandhane, greb, skuffeindsatse og den fire millimeter tykke bordplade i rustfrit stål er designet af Vipp. En vindeltrappe i stål og træ leder op til soveværelserne på anden etage og står i fin kontrast til det meget lyse køkkenområde. Fra hylder over køkkenvasken liver et udvalg af keramik med bløde former og farverige glas op i det hvide køkken. De store gulv til loft-vinduer inviterer farver indenfor og danner ramme om de vidtvoksende blade og grene på den anden side af glasset. På den måde spiller naturen en fremtrædende rolle i interiøret.

Dyrker udelivet om sommeren

Marcus Wainwright fortæller, at han og familien fik hjælp af en havearkitekt til at renovere sommerhusets udeområder.

– Vi har udvidet stuen med en 80 m2 stor terrasse for at gøre plads til et udekøkken med pejs og ovn samt et skyggefuldt loungeområde under en pergola. Om sommeren bor vi praktisk taget udenfor.

I løbet af sommeren udfolder Hamptons-huset sit fulde potentiale som refugium for familien. Loungen og udekøkkenet skaber en lille oase i naturen. De to etager er omgivet og næsten skjult af vidtløftige buske, grønne underlag og en håndfuld forskellige træsorter. Det store udendørsområde omfatter også en udendørsbruser, et anneks til gæster, en swimmingpool og en 20-personers tipi med bålplads.

Find flere billeder fra Marcus Wainwrights grønne refugium i galleriet

LÆS OGSÅ: MIT PRIVATE HELLE | Tre skønne oaser i hjemmet

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!